Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Спартак – Црвена звезда 1:3 (1:2)

Фудбалери Црвене звезде победили су на гостовању Спартаку резулатом 3:1, у оквиру трећег кола домаћег првенства. Изабраници Дејана Станковића су диктирали темпо током већег дела сусрета, стварали прилике и заслужено стигли до тријумфа. Стрелци су били Мирко Иванић, Ел Фарду Бен и Никола Крстовић. 
 

Спартак – Црвена звезда 1:3 (1:2)

Стадион: Градски стадион у Суботици.

Гледалаца: 2.000.

Стрелци: Панков (аутогол) у 26.минуту за Спартак, а Иванић у 5, Бен у 39. и Крстовић у 90.минуту за Црвену звезду

Судија: Александар Живковић.

Жути картони: Панков (Црвена звезда)

Спартак: Дујмовић, Шимура, Богићевић, Иванчевић, Срећковић, Милошевић, Дунђерски, Христић (од 72. Ђурасовић), Туфегџић, Марчић (од 72. Фуртула), Бијеловић (од 63. Тодоровски).

Резерве: Вуканић, Јовић, Ђурасовић, Тодоровски, Бранковић, Богдановић, Јездимировић, Фуртула, Шћепановић, Ракић, Рајовић.

Црвена звезда: Гордић, Гајић, Панков, Бабић (од 65. Драговић), Родић (од 75. Гобељић), Канга (од 65. Срнић), Крстичић, Бен (од 65. Фалко), Иванић, Катаи, Диони (од 46. Крстовић).

Резерве: Поповић, Фалко, Драговић, Петровић, Станић, Ераковић, Лазетић, Срнић, Гобељић, Бакајоко, Крстовић.

 

Кренули су нападачки изабраници Дејана Станковића од самог старта, а таква игра се исплатила већ у петом минуту. Одлична комбинација Родића и Катаија на левој страни, повратна лопта за Иванића који је резантним ударцем са ивице шеснаестерца савладало Дујмовића – 0:1. Нова прилика за црвено-беле догодила се у 12.минуту после акције у којој су главне улоге имали Бен и Родић, али је фалило мирноће у завршници. Минут касније, домаћин је имао први озбиљнији напад преко Шимуре. Међутим, сјајном интервенцијом се истакао Милош Гордић, који је на овој утакмици дебитовао за први тим Црвене звезде.

Наставили су наши фудбалери са офанзивом када је Катаи изванредно прошао неколико играча, покушао да дотури лопту до Бена, али је у последњем тренутку заустављен. У 18.минуту велика шанса за Иванића. Канга је сјајно пронашао Гајића на десном боку, овај веома прецизно центрирао ка Звездиној „четворци“, која је добро захватила лопту, али је она отишла поред гола. И у јеку иницијативе нашег тима, право ниоткуда Спартак је  у 26.минуту дошао до изједначења. Срећковић је пробио по левом боку, центрирао оштро у део казненог простора, где није било играча домаћих, али је на лопту натрчао Панков и сместио је у сопствену мрежу – 1:1.

Није овај погодак поколебао гостујући тим, који је диктирао темпо и након резултатског поравнања. Катаи је запретио по левој страни, добро убацио лопту у шеснаестерац, али је Бен био за корак спорији него што је требало.  У 37.минуту вансеријска акција у режији Иванића и Катаија, који су разменили додавања, али је Иванчевић у последњем моменту изблокирао нашу „десетку“. Оно што није урадио који минут раније, Бен је учинио у 39.минуту. Канга је послао изузетан центаршут, Бен је све то испратио и погодио мрежу Суботичана – 1:2, а са тим резултатом се и отишло на одмор.

Друго полувреме је Црвена звезда од почетка отпочела атацима на гол Дујмовића. У 50.минуту, расположени Катаи је уочио Крстовића и правовремено га упослио, али је млади Подгоричанин петом шутирао поред стативе. Пет минута доцније, неуморни Канга који је током целог сусрета креирао игру нашег везног реда је опасним покушајем са дистанце умало затресао мрежу. Спартак је у наредном налету узвратио преко Туфегџића, али је Гордић без тешкоћа отклонио опасност. Црвено-бели су у 59.минуту поново покушали, Канга је још једанпут опробао ударац из даљине, али непрецизно. Три минута касније, опет је Звездин Габонац био у улози пакера када је велемајсторски асистирао Катаију, а момак из Србобрана „из прве“ покушао да упосли Крстовића, али наш нападач није успео да стигне лопту.

Фалко је у 76.минуту „окушао левицу“ на пас Катаија. Био је то веома убојит шут, али је Дујмовић успео да одбије лопту у корнер. Унео је Италијан свежину у редове Црвене звезде, а поново је у прилици био у 79.минуту када је Крстовић „носио“ лопту у контранапад, додао за Фалка кога је у последњем тренутку изблокирао један дефанзивац Спартака. Мотивисан је био популарни „Пипо“, а нови ударац упутио је у 82.минуту, али је чувар мреже домаћих био добро постављен. Није се стишавала иницијатива наших момака, а у 85.минуту је Гајић упутио врхунски центаршут. Лопта се одбила до Катаија који ју је сачекао на рубу шеснаестерца. Сјајно је Звездин „Магико“ ухватио волеј, али је лопта отишла преко пречке. И када су сви помислили да ће се утакмица завршити победом црвено-белих од 1:2, уследио је још један погодак за пулене Дејана Станковића. Катаи је нанизао неколико фудбалера, дуго „вукао“ лопту, маестрално проигравши Крстовића који сјајно реагује и матира Дујмовића – 1:3, за нови урнебес Звездиних навијача на трибинама, и нова три бода у овој сезони.

Извор: ФКЦЗ, званични сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама