Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Spartak – Crvena zvezda 1:3 (1:2)

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su na gostovanju Spartaku rezulatom 3:1, u okviru trećeg kola domaćeg prvenstva. Izabranici Dejana Stankovića su diktirali tempo tokom većeg dela susreta, stvarali prilike i zasluženo stigli do trijumfa. Strelci su bili Mirko Ivanić, El Fardu Ben i Nikola Krstović. 
 

Spartak – Crvena zvezda 1:3 (1:2)

Stadion: Gradski stadion u Subotici.

Gledalaca: 2.000.

Strelci: Pankov (autogol) u 26.minutu za Spartak, a Ivanić u 5, Ben u 39. i Krstović u 90.minutu za Crvenu zvezdu

Sudija: Aleksandar Živković.

Žuti kartoni: Pankov (Crvena zvezda)

Spartak: Dujmović, Šimura, Bogićević, Ivančević, Srećković, Milošević, Dunđerski, Hristić (od 72. Đurasović), Tufegdžić, Marčić (od 72. Furtula), Bijelović (od 63. Todorovski).

Rezerve: Vukanić, Jović, Đurasović, Todorovski, Branković, Bogdanović, Jezdimirović, Furtula, Šćepanović, Rakić, Rajović.

Crvena zvezda: Gordić, Gajić, Pankov, Babić (od 65. Dragović), Rodić (od 75. Gobeljić), Kanga (od 65. Srnić), Krstičić, Ben (od 65. Falko), Ivanić, Katai, Dioni (od 46. Krstović).

Rezerve: Popović, Falko, Dragović, Petrović, Stanić, Eraković, Lazetić, Srnić, Gobeljić, Bakajoko, Krstović.

 

Krenuli su napadački izabranici Dejana Stankovića od samog starta, a takva igra se isplatila već u petom minutu. Odlična kombinacija Rodića i Kataija na levoj strani, povratna lopta za Ivanića koji je rezantnim udarcem sa ivice šesnaesterca savladalo Dujmovića – 0:1. Nova prilika za crveno-bele dogodila se u 12.minutu posle akcije u kojoj su glavne uloge imali Ben i Rodić, ali je falilo mirnoće u završnici. Minut kasnije, domaćin je imao prvi ozbiljniji napad preko Šimure. Međutim, sjajnom intervencijom se istakao Miloš Gordić, koji je na ovoj utakmici debitovao za prvi tim Crvene zvezde.

Nastavili su naši fudbaleri sa ofanzivom kada je Katai izvanredno prošao nekoliko igrača, pokušao da doturi loptu do Bena, ali je u poslednjem trenutku zaustavljen. U 18.minutu velika šansa za Ivanića. Kanga je sjajno pronašao Gajića na desnom boku, ovaj veoma precizno centrirao ka Zvezdinoj „četvorci“, koja je dobro zahvatila loptu, ali je ona otišla pored gola. I u jeku inicijative našeg tima, pravo niotkuda Spartak je  u 26.minutu došao do izjednačenja. Srećković je probio po levom boku, centrirao oštro u deo kaznenog prostora, gde nije bilo igrača domaćih, ali je na loptu natrčao Pankov i smestio je u sopstvenu mrežu – 1:1.

Nije ovaj pogodak pokolebao gostujući tim, koji je diktirao tempo i nakon rezultatskog poravnanja. Katai je zapretio po levoj strani, dobro ubacio loptu u šesnaesterac, ali je Ben bio za korak sporiji nego što je trebalo.  U 37.minutu vanserijska akcija u režiji Ivanića i Kataija, koji su razmenili dodavanja, ali je Ivančević u poslednjem momentu izblokirao našu „desetku“. Ono što nije uradio koji minut ranije, Ben je učinio u 39.minutu. Kanga je poslao izuzetan centaršut, Ben je sve to ispratio i pogodio mrežu Subotičana – 1:2, a sa tim rezultatom se i otišlo na odmor.

Drugo poluvreme je Crvena zvezda od početka otpočela atacima na gol Dujmovića. U 50.minutu, raspoloženi Katai je uočio Krstovića i pravovremeno ga uposlio, ali je mladi Podgoričanin petom šutirao pored stative. Pet minuta docnije, neumorni Kanga koji je tokom celog susreta kreirao igru našeg veznog reda je opasnim pokušajem sa distance umalo zatresao mrežu. Spartak je u narednom naletu uzvratio preko Tufegdžića, ali je Gordić bez teškoća otklonio opasnost. Crveno-beli su u 59.minutu ponovo pokušali, Kanga je još jedanput oprobao udarac iz daljine, ali neprecizno. Tri minuta kasnije, opet je Zvezdin Gabonac bio u ulozi pakera kada je velemajstorski asistirao Kataiju, a momak iz Srbobrana „iz prve“ pokušao da uposli Krstovića, ali naš napadač nije uspeo da stigne loptu.

Falko je u 76.minutu „okušao levicu“ na pas Kataija. Bio je to veoma ubojit šut, ali je Dujmović uspeo da odbije loptu u korner. Uneo je Italijan svežinu u redove Crvene zvezde, a ponovo je u prilici bio u 79.minutu kada je Krstović „nosio“ loptu u kontranapad, dodao za Falka koga je u poslednjem trenutku izblokirao jedan defanzivac Spartaka. Motivisan je bio popularni „Pipo“, a novi udarac uputio je u 82.minutu, ali je čuvar mreže domaćih bio dobro postavljen. Nije se stišavala inicijativa naših momaka, a u 85.minutu je Gajić uputio vrhunski centaršut. Lopta se odbila do Kataija koji ju je sačekao na rubu šesnaesterca. Sjajno je Zvezdin „Magiko“ uhvatio volej, ali je lopta otišla preko prečke. I kada su svi pomislili da će se utakmica završiti pobedom crveno-belih od 1:2, usledio je još jedan pogodak za pulene Dejana Stankovića. Katai je nanizao nekoliko fudbalera, dugo „vukao“ loptu, maestralno proigravši Krstovića koji sjajno reaguje i matira Dujmovića – 1:3, za novi urnebes Zvezdinih navijača na tribinama, i nova tri boda u ovoj sezoni.

Izvor: FKCZ, zvanični sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama