Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Пораз у Казахстану – лоше, добро, катастрофално

Фудбалери Црвене звезде доживели су заслужен пораз у првој утакмици 2. кола квалификација за Лигу шампиона. Екипа домаћина, Каират, била је боља и славила резултатом 2:1 (1:0).

Црвено-бели су одиграли једно изузетно лоше прво полувреме. Ништа није личило на ону Звезду коју смо гледали у прошлој сезони. Једноставно игра је била безидејна, без смишљених акција, а поврх свега тога домаћини су олако стварали прилике пред голом Милана Борјана, па је тако након једног корнера и изузетно лоше реакције Звездине одбране, Канте довео домаћу екипу у водство од 1:0 (24. мин).

У другом полувремену црвено-бели су заиграли много боље и ангажованије. Успевали су Звездини играчи да запрете неколико пута, а као награда дошао је и изједначујући погодак у 57. минуту. Иванић је послао одличну лопту до Гајића који центрира, а играч домаћих, Микановић, спроводи лопту у властиту мрежу и то је било 1:1. И после тог гола Звезда је играла добро све до шансе Канге у 77. минути који је голман домаћих одбранио. После тога опет конфузна игра црвено-белих, а домаћин то користи и преко Бањака у 79. минуту доноси водство домаћину од 2:1 што је био и коначан исход овог меча.

Тренеру Станковићу остају бриге пред реванш меч који се игра следеће среде (28. јул, 20:30 часова) у Београду .

Каират – Црвена звезда 2:1 (1:0)

Стадион: Централни стадион у Алматију.

Гледалаца: 4.500.

Стрелци: Канте у 24. и Бањак у 79.минуту за Каират, а Микановић (аутогол) у 57.минуту за Црвену звезду

Судија: Хамит Умит Мелер (Турска).

Жути картони: Шушеначев, Буранчијев, Бањак (Каират), Катаи, Борјан (Црвена звезда).

Каират: Покатилов, Микановић, Дугалић, Алип, Сујумбајев (од 46. Буранчијев, а од 76. Аликулов), Пољаков, Косовић (од 12. Вороговски), Ховханисјан, Шушеначев (од 67. Бањак), Канте, Лав.

Резерве: Аликулов, Бањак, Буранчијев, Сејдамет, Улшин, Устименко, (Вороговски).

Црвена звезда: Борјан, Гајић, Драговић, Панков, Родић, Саного, Крстичић, Иванић (од 67. Канга), Бен (од 90. Фалко), Катаи (од 84. Бакајоко), Павков (од 46. Диони).

Резерве: Поповић, Бабић, Дегенек, Бакајоко, Канга, Фалко, Диони, Петровић, Николић, Гаврић, Ераковић, Срнић.

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама