Фудбал Фудбал/Вести

Лои Диони у Црвеној звезди

Извор: СД Црвена звезда

Црвена звезда је завршила велико појачање у летњем прелазном року, с обзиром да је данас дрес нашег клуба задужио француски нападач Лои Диони, који долази на једногодишњу позајмицу.

Диони ће дакле у наредној сезони носити дрес нашег клуба, а Црвена звезда ће имати могућност да га откупи за 1.200.000 евра од француског Анжеа. Он је данас допутовао на припреме у Аустрију и прикључио се саиграчима, а уједно је имао прилику да се и на лицу места увери у квалитете тима Дејана Станковића, који је данас савладао Арђеш резултатом 3:0.

Реч је о фудбалеру рођеном 20. децембра 1992. године у Мон де Марсану, у Француској. Прошао је млађе категорије Бордоа, а као сениор је први пут заиграо у дресу Нанта, међутим то му је био и једини наступ у том клубу. Прешао је у Дижон у ком је на 116 утакмица постигао 34 поготка, а онда је појачао Сет Етјен где се на 65 утакмица, укупно девет пута уписао у стрелце. Имао је и интернационално искуство када је заиграо у Бристол Ситију, а претходне две сезоне провео је у Анжеу у ком је на 38 утакмица постигао пет голова.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама