Фудбал Фудбал/Вести

Црвена звезда – Арђеш 3:0 (1:0)

Извор: СД Црвена звезда

Црвена звезда је савладала Арђеш у трећој контролној утакмици на припремама у Аустрији. Сигурном игром црвено-бели су дошли до нове победе, а стрелац првог гола био је Вељко Николић, док је мрежу Румуна два пута погађао Никола Крстовић.

Црвена звезда – Арђеш 3:0 (1:0)

Стрелци: Николић у 14. и Крстовић у 62. и 89.минуту за Црвену звезду

Црвена звезда: Борјан (од 69. Гордић), Бакајоко (од 69. Срнић), Ераковић (од 69. Панков), Дегенек, Родић, (од 69. Бабић), Саного (од 69. Крстичић), Канга (од 46. Станковић), Николић (од 69. Петровић), Фалко (од 46.Вукановић), Гаврић (од 69. Лазетић), Павков (од 46. Крстовић).

Резерве: Гордић, Бабић, Панков, Крстичић, Петровић, Станић, Лазетић, Станковић, Матић, Срнић, Гобељић, Вукановић, Крстовић.

Арђеш: Греаб, Тофан, Турда, Болдор, Мусат, Меза, Сербан, Палиц, Виана, Танасе, Лупета.

Резерве: Кројтору, Питиан, Мигел, Де Јонге, Барбу, Телеш, Хомцију, Кривак, Моисије, Думитраску, Битуи, Коман, Исијан.

Кренули су од старта офанзивно црвено-бели фудбалери и прво узбуђење догодило се већ у другом минуту. Фалко је оштро центрирао из слободног ударца право у „срце“ шеснаестерца, али нико од наших играча није успео да захвати лопту.

Посед лопте и иницијатива дали су плодове већ у 14.минуту. Акцију је са своје половине започео Ераковић, додао до Николића који је са средине терена послао дијагоналу ка Фалку. Италијан је повукао лопту неколико метара, а затим проиграо Бакајока који се убацио по десној страни и „из прве“ центрирао ка Саногу, који је пропустио лопту до Николића. Сјајно је млади везиста на десетак метара од гола преварио једног дефанзивца гостију и левом ногом погодио мрежу – 1:0. Два минута касније нова добра комбинација Фалка и Бакајока, који је упутио центаршут. Лопта је прошла кроз шеснаестерац, на њу је натрчао Родић и шутирао у голмана Греаба. Одбитак је „покупио“ Канга, али је изблокиран и лопта је завршила у корнеру.

У 27.минуту први покушај румунског тима из слободног ударца, али је Милан Борјан сигурно интервенисао.

Тренер Дејан Станковић током рада на припремама инсистира на транзицији и брзом преносу лопте, као и измени позиција, што су црвено-бели успешно спроводили у дело и на контролним утакмицама. Фалко и Гаврић су се непрестано убацивали у средину терена, а такође су се и ротирали по боковима. После једне такве промене позиција у 31.минуту, Павков је спустио лопту за Кангу, који је сјајно уочио Фалка на левој страни, који је оштро шутирао, али је један играч Арђеша уклизао и лопта је отишла у корнер. Наставили су црвено-бели да диктирају темпо, а до краја полувремена вредне помена су две полушансе у којима су се нашли Фалко и Павков.

Друго полувреме црвено-бели су наставили са иницијативом, али је фалило прецизности у завршном пасу. Таква ситуација трајала је до 62.минута. Саного је са центра упутио лопту ка Николићу који је проследио пас ка Станковићу. Лопта се одбила до Крстовића, који је са нешто мање од 20 метара снажним ударцем послао лопту у доњи десни угао Арђешовог гола – 2:0. Седам минута доцније, тренер Дејан Станковић је заменио седморицу играча, тако да су прилику добили и изданци наше Омладинске школе – Никола Станковић, Немања Гордић и Марко Лазетић. Управо је Лазетић, минут касније сјајно прошао по десној страни, ушао у казнени простор, али је његов покушај био изблокиран. И у 80.минуту је млади нападач био у шеснаестерцу, добро се заградио, али није успео да упути ударац.

А онда је уследила изванредна комбинација Црвене звезде у 89.минуту. Панков је послао дугу лопту ка Вукановићу који је главом вратио до Дегенека. Звездин Книњанин је одиграо дупли пас са Крстичићем, а онда феноменално проиграо Вукановића који се убацио по левој страни, ушао у шеснаестерац, сјајно додао за Крстовића који је на око 12 метара од гола прихватио лопту и пласирао је у мрежу – 3:0. Био је то његов други погодак на мечу за још једну сигурну победу црвено-белих на припремама у Аустрији.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама