Fudbal Fudbal/Vesti

Nikolić fudbaler sa najviše nastupa

Izvor: SD Crvena zvezda

Crvena zvezda je ove sezone igrala perfektno na sva „tri fronta“, a naši prvotimci su od početka takmičarske godine do kraja sezone ukupno odigrali 55 utakmice. Šef stručnog štaba našeg kluba Dejan Stanković podelio je minutažu svojim fudbalerima, a igrač koji je dobio najviše poverenja od strane trenera i zabeležio najviše nastupa tokom sezone jeste Veljko Nikolić.

Veljko Nikolić, momak rođen 29. avgusta 1999. godine, je odigrao čak 49 utakmica u crveno-belom dresu ove sezone na sva tri takmičenja na kojima je naš tim igrao. Mladi vezni fudbaler je spadao u kategoriju „bonus“ igrača (mlađih od 21 godine) tako da mu je to samo dodatno olakšalo da uspešno odigra toliki broj utakmica. Međutim, ovo pravilo je važilo samo u domaćem prvenstvu, što znači da je mladi ofanzivni vezni fudbaler pođednako „plesao“, ne samo superligaškim terenima i kup utakmicama, već i u kvalifikacijama za Ligu šampiona i grupnoj fazi Lige Evrope gde je ostavio sjajan utisak.

Na 35 utakmica u domaćem prvenstvu postigao je sedam golova i zabeležio isto toliko asistencija. Pogađao je mreže rivala na mečevima protiv Radničkog iz Niša, Mačve, Voždovca, Proletera, Mladosti, Inđije i Zlatibora, a gol koji je postigao u ubedljivoj pobedi crveno-belih na svom stadionu protiv „Zmajeva“ (6:0) je ušao u izbor za najlepši pogodak sezone. Ono što je Nikolić takođe odlično radio ove sezone jeste razigravanje saigrača, a u sedam navrata ih je direktno spojio sa golom na susretima sa TSC-om, Mladosti, Vojvodinom, Mačvom, dok je po dve asistencije imao protiv Zlatibora i Radnika iz Surdulice.

Fudbaler rođen u Beogradu je odigrao devet utakmica u okviru Lige Evrope, ali se nije upisao u strelce. Međutim, Nikolić je na svim mečevima diktirao tempo igre našeg tima i imao veoma zapažene partije. U finalu Kupa Srbije bio je strelac u penal seriji i na taj način doprineo osvajanju jedanaeste duple krune. Ovo je samo pokazatelj fudbalske filozofije Dejana Stankovića, kao i Crvene zvezde, koja polaže velike nade u mlade igrače koji stasavaju u crveno-beloj Omladinskoj školi.

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama