Rukomet Rukomet/Izveštaji SDCZ

Rukometašice nisu uspele u nameri, ali hoće u cilju

Crveno-bele devojke pretrpele su peti poraz u sezoni, drugi od direktnog konkurenta u borbi za 1.mesto, ekipe Beograda u „Šumicama“ – 29:23 (13:10).

Ostala su još tri kola do kraja Super B lige, a izabranice Vesne Bojković imaju sve u svojim rukama. Dva boda prednosti u odnosu na najbliže rivale i tri koraka do cilja: promocije u Superligu.

Veliki broj grešaka u napadu u prvom i u odbranu u drugom delu koštali su visokog rezultata. Beograd je većinu golova postigao iz tranzicije, a crveno-bele su na startu propustile priliku da se odlepe.

Pri rezultatu 3:3 nekoliko prilika su propustile crveno-bele da krunišu dobru igru u odbrani i intervencije Tamare Jelić. Usledila je kazna, serijom od tri gola Beograd je došao +3 (8:5), a Zvezda jurila rezultat. Jana Momčilović je smanjila na 11:10 u 29.minutu, ali su olako primile dva gola Zvezdine devojke, Danijela Petković i Milica Pap su vratile tri gola prednosti svojoj ekipi pred poluvreme, 13:10.

U prvih pet minuta nastavka crveno-bele su kreirale seriju za izjednačenje golom Jelene Kostrešević, (14:14, 35.minut). Nedostajala je realizacija Zvezdi i golovi Anđele Gudžić. Na drugoj strani su usledili golovi u serijama domaće ekipe, pogađali su iz tranzicije i sa krila, pa su u 50.minutu imali šest golova na svom kontu, (24:18). To je razlika koju su kontrolisali do kraja i zabeležili pobedu 29:23.

Sa po pet golova najefikasnije su bile Jelena Kostrešević, Tamara Petković i Jana Momčilović, Jovana Ristić je postigla 4.

Tri koraka do cilja, prvi naredni je protiv fenjeraša iz Žitorađe.

BEOGRAD – CRVENA ZVEZDA 29:23 (13:10)

Beograd, hala: „Šumice“. Bez gledalacaSudije: Nikola Musić i Stefan Đurašinović (Vrbas). Isključenja: Beograd 14, Crvena zvezda 12 minuta. Sedmerci: Beograd 4(4), Crvena zvezda 4(2).

BEOGRAD: Ignjatović, Ilić 3(1), Pap 2, Milosavljević, Bahun, Mitrović 7(3), Činku, Šindić, Janković, Aleksić, Korać, Todorovski 3, Mitrovski, Ibraimov, Da.Petković 8, Dr.Petković 6. Trener: Đurica Nađ

CRVENA ZVEZDA: Mitić, Jezdić, Šašić, Petković 5, Momčilović 5, Ristić 4(1), Đurković 2, Ćorić, Jelić, Krća, Erdeljanović, Kunčer, Gudžić, Kostrešević 5(1), Andrić 2, Protić. Trener: Vesna Bojković

Izvor: SDCZ, zvanični sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama