Vaterpolo Vaterpolo/Izveštaji SDCZ

Vaterpolisti bez finala

Vaterpolisti Crvene zvezde nisu uspeli da izbore majstoricu polufinalne serije plej-ofa i krunišu dobru sezonu finalom. I u drugom meču ekipa Novog Beograda je bila uspešnija i pobedila na 25.maju – 11:12 (3:3, 4:5, 2:4, 2:0).

Imali su priliku u poslednjoj četvrtini da nadoknade veliki zaostatak crveno-beli, ali nisu uspeli. Presubna je bila završnica prvog poluvremena, što se odrazilo i na treći kvartal meča. U poslednjoj deonici Zvezda je nadigrala protivnika, Mišovićeva mreža se nije tresla, ali za taj gol Novi Beograd je izborio finale.

Prvo poluvreme je bilo efikasno. U prvoj deonici, gosti su poveli preko Martinovića i Ćuka, izjednačili su Vukićević i Tankosić, Gardašević doveo i drugi put Novi Beograd u vođstvo, a Kristijan Šulc pogodio za 3:3 u finišu.

Zvezda je bila bolji protivnik u drugom periodu. Basara je prvi put doneo prednost Zvezdi, da bi Gogov i Bursać preokrenuli na 4:5. U nastavku su pogađali Subotić i Tankosić za 6:5, a veliku priliku su propustili crveno-beli da dupliraju vođstvo. U poslednjih trideset sekundi pad koncentracije i dve velike greške su iskoristili Ćuk u kontranapadu i Radanović tri sekunde pre sirene za 7:8.

To je bio podstrek gostima, koji su nastavili seriju preko Gogova, ali je Tankosić održavao Zvezdu u igri, (8:9). Tri gola prednosti protivniku doneli su Gardašević i Martinović, Tankosić ponovo pokušao da podigne svoj tim novim golom, ali je iz prestrogo dosuđenog peterca pogodio Martinović za 9:12 pred poslednjih osam minuta.

Pogađali su Veljko Tankosić i Dušan Marković u poslednjem kvartalu, Mišović bio odličan na golu, ali pokušaji Rađena, Subotića, Basare, Radovića i Tankosića za kraj nisu završili u golu Rističevića. Novi Beograd je slavio 11:12 i sa dve pobede u seriji izborio finale.

Pet golova je postigao Veljko Tankosić, dva Ivan Basara, po jednom su se u strelce upisali Miloš Vukićević, Kristijan Šulc, Gavril Subotić i Dušan Marković.

Dali su sve od sebe izabranici Aleksandra Filipovića da u sezoni u kojoj su osvojili Kup Srbije i igrali polufinale Evrokupa stignu i do finala plej-ofa, ali ovog puta nije pošlo za rukom.

CRVENA ZVEZDA – NOVI BEOGRAD 11:12 (3:3, 4:5, 2:4, 2:0)

Beograd, bazen: „25.maj/MGM“. Bez gledalacaSudije: Raković i Putniković. Isključenja: Crvena zvezda 12, Novi Beograd 17. Peterci: Crvena zvezda 1(1), Novi Beograd 1(1).

CRVENA ZVEZDA: Mišović, Tankosić 5, Kasum, Marković 1, Subotić 1, Milojević, Šulc 1, Basara 2, Rađen, Vukićević 1, Šimicu, Radović, Aleksić, Smiljević. Trener: Aleksandar Filipović

NOVI BEOGRAD: Rističević, Filipović, Radanović 1, Bursać 1, Ćuk 2, Radulović, Gogov 2, Gardašević 2, Avramović, Šušiašvili, Nikolov, Asanović, Vlahović, Martinović 3. Trener: Vladimir Vujasinović

Izvor: SDCZ, zvanični sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama