Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Bačka – Crvena zvezda 0:5 (0:4)

Fudbaleri Crvene zvezde ubedljivo su savladali Bačku rezultatom 5:0 na gostujućem terenu u okviru 37. kola Superlige Srbije. Izabranici Dejana Stankovića su bili ,,gladni“ golova i već u prvom poluvremu došli do ubedljive prednosti. Dvostruki strelac u našem timu bio je Željko Gavrić, a pored njega golove su postigli Milan Pavkov, Njegoš Petrović i Mirko Ivanić.

Bačka – Crvena zvezda 0:5 (0:4)

Stadion: „Slavko Maletin Vava“.

Sudija: Momčilo Marković.

Strelci: Pavkov u 15, Gavrić u 24. i 36, Petrović u 32. i Ivanić u 86. minutu.

Žuti karton: Nikola Eskić (Bačka).

Bačka: Milojević, Parađanin, Nedeljković, Mihailović(od 67. Mijazaki), Mijatović, Njamculović(od 81. Trifunović), Ratković(od 81. Zindović), Zličić(od 64. Ilić), Aleksić(od 81. Proković), Eskić, Stojanović.

Rezerve: Pilipović, Živić, Rađen, Mijazaki, Ilić, Žakula, Trifunović, Proković, Zindović.

Crvena zvezda: Popović, Srnić(od 64. Gajič), Pankov, Degenek, Gobeljić, Petrović, Nikolić, Kanga(od 46. Ben), Gavrić(od 64. Ivanić), Vukanović(od 46. Katai), Pavkov(od 64. Falćineli).

Rezerve: Borjan, Gajić, Milunović, Ivanić, Bakajoko, Ben, Katai, Falćineli, Krstović.

Imali su crveno-beli inicijativu od samog starta, napadi su se najčešće odvijali po bokovima, ali je falilo sreće u završnici. Kanga je imao dobru zamisao u šestom minutu, ali je Gavrić ostao ,,kratak“ da uputi udarac ka golu. Stezali su obruč oko šesnaesterca Bačke fudbaleri Crvene zvezde, a u 13. minutu Gavrić je dobro probio po boku i driblingom izbacio čuvara, a zatim je ubacio loptu u kazneni prostor, gde je prvo Kanga pokušao, a u nastavku akcije Vukanović nije bio precizan.

Igrao se 15. minut kada je Nikolić brzo izveo prekid, lopta je došla do Kange, koji je odlično centrirao, a Milan Pavkov rutinski glavom sproveo loptu u mreže za 1:0. Nastavila je Zvezda da pritiska odbranu domaće ekipe. Nije mnogo trebalo crveno-belima da udvostruče prednost. Već u 24. minutu, Kanga je odlično povukao loptu kroz sredinu i pravovremeno uposlio Željka Gavrića, koji se odlično snašao sa loptom i rutinski matirao Milojevića za 2:0. U nastavku u kratkom vremenskom periodu, Zvezda je imala dve velike šanse. Prvo je Vukanović dobro gađao, ali je Milojević uspeo da odbrani, a potom je Gavrić ,,slomio“ čuvara ,ali je njegov udarac završio pored leve stative. Pokušao je Petrović u 31. minutu ,,projetkilom“ sa distance da matira golmana Bačke, ali je Milojević u poslednjem trenutku prstima loptu izbacio u korner. Samo minut kasnije, posle udarca iz ugla, namestio je ,,nišan“ Njegoš Petrović i maestralno pogodio za 3:0 sa oko dvadesetak metara. Došao je sjajni Gabonac i do treće asistencije, kada je uposlio Željka Gavrića u 36. minutu, koji je još jednom rutinski savladao Milojevića za ubedljivih 4:0.

Na početku drugog poluvremena u igru je ušao Aleksandar Katai koji je tim nastupom zabeležio stotu utakmicu u dresu Crvene zvezde. Nešto mirnije su obe ekipe ušle u drugo poluvreme. U nastavku u 52. minutu je Gobeljić dobro prošao po levoj strani i poslao loptu peterac, ali niko nije uspeo da isprati i pošalje loptu u mrežu. Samo tri minuta kasnije, Katai je spoljnom centrirao u kazneni prostor, a najviši u skoku bio je Pavkov, ali je Milojević u poslednjem trenutku reagovao i odbranio njegov pokušaj glavom. U 59. minutu Katai je dobro povukao loptu i uputio udarac sa ivice kaznenog prostora, ali je gađao pored leve stative. Ponovo je Gobeljić centrirao oštro sa leve strane u  69. minutu, a Benu je malo falilo da zakači loptu i postigne pogodak.

Kontrolisala je Crvena zvezda igru i gradila napade sa svoje polovine. U 72. minutu je Ben dobro centrirao iz kornera,a Pankov je probao glavom, ali je njegov pokušaj završio preko gola. Samo minut kasnije dobar kontranapad je imala Zvezda, akciju je završio Katai volej udarcem, ali je Milojević uspeo da odbrani njegov udarac. Igrao se 78. minutu, kada je Katai pokušao na maestralan način da lobuje golmana Bačke kada je izašao “jedan na jedan”, ali je gađao preko prečke. Tačku na meč stavio je Mirko Ivanić u 86. minutu, kada je rutinski savladao Milojević posle dobre kombinacije sa Nikolićem. 

Izvor: FKCZ, zvanični sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama