Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Бачка – Црвена звезда 0:5 (0:4)

Фудбалери Црвене звезде убедљиво су савладали Бачку резултатом 5:0 на гостујућем терену у оквиру 37. кола Суперлиге Србије. Изабраници Дејана Станковића су били ,,гладни“ голова и већ у првом полуврему дошли до убедљиве предности. Двоструки стрелац у нашем тиму био је Жељко Гаврић, а поред њега голове су постигли Милан Павков, Његош Петровић и Мирко Иванић.

Бачка – Црвена звезда 0:5 (0:4)

Стадион: „Славко Малетин Вава“.

Судија: Момчило Марковић.

Стрелци: Павков у 15, Гаврић у 24. и 36, Петровић у 32. и Иванић у 86. минуту.

Жути картон: Никола Ескић (Бачка).

Бачка: Милојевић, Парађанин, Недељковић, Михаиловић(од 67. Мијазаки), Мијатовић, Њамцуловић(од 81. Трифуновић), Ратковић(од 81. Зиндовић), Зличић(од 64. Илић), Алексић(од 81. Проковић), Ескић, Стојановић.

Резерве: Пилиповић, Живић, Рађен, Мијазаки, Илић, Жакула, Трифуновић, Проковић, Зиндовић.

Црвена звезда: Поповић, Срнић(од 64. Гајич), Панков, Дегенек, Гобељић, Петровић, Николић, Канга(од 46. Бен), Гаврић(од 64. Иванић), Вукановић(од 46. Катаи), Павков(од 64. Фалћинели).

Резерве: Борјан, Гајић, Милуновић, Иванић, Бакајоко, Бен, Катаи, Фалћинели, Крстовић.

Имали су црвено-бели иницијативу од самог старта, напади су се најчешће одвијали по боковима, али је фалило среће у завршници. Канга је имао добру замисао у шестом минуту, али је Гаврић остао ,,кратак“ да упути ударац ка голу. Стезали су обруч око шеснаестерца Бачке фудбалери Црвене звезде, а у 13. минуту Гаврић је добро пробио по боку и дриблингом избацио чувара, а затим је убацио лопту у казнени простор, где је прво Канга покушао, а у наставку акције Вукановић није био прецизан.

Играо се 15. минут када је Николић брзо извео прекид, лопта је дошла до Канге, који је одлично центрирао, а Милан Павков рутински главом спровео лопту у мреже за 1:0. Наставила је Звезда да притиска одбрану домаће екипе. Није много требало црвено-белима да удвоструче предност. Већ у 24. минуту, Канга је одлично повукао лопту кроз средину и правовремено упослио Жељка Гаврића, који се одлично снашао са лоптом и рутински матирао Милојевића за 2:0. У наставку у кратком временском периоду, Звезда је имала две велике шансе. Прво је Вукановић добро гађао, али је Милојевић успео да одбрани, а потом је Гаврић ,,сломио“ чувара ,али је његов ударац завршио поред леве стативе. Покушао је Петровић у 31. минуту ,,пројеткилом“ са дистанце да матира голмана Бачке, али је Милојевић у последњем тренутку прстима лопту избацио у корнер. Само минут касније, после ударца из угла, наместио је ,,нишан“ Његош Петровић и маестрално погодио за 3:0 са око двадесетак метара. Дошао је сјајни Габонац и до треће асистенције, када је упослио Жељка Гаврића у 36. минуту, који је још једном рутински савладао Милојевића за убедљивих 4:0.

На почетку другог полувремена у игру је ушао Александар Катаи који је тим наступом забележио стоту утакмицу у дресу Црвене звезде. Нешто мирније су обе екипе ушле у друго полувреме. У наставку у 52. минуту је Гобељић добро прошао по левој страни и послао лопту петерац, али нико није успео да испрати и пошаље лопту у мрежу. Само три минута касније, Катаи је спољном центрирао у казнени простор, а највиши у скоку био је Павков, али је Милојевић у последњем тренутку реаговао и одбранио његов покушај главом. У 59. минуту Катаи је добро повукао лопту и упутио ударац са ивице казненог простора, али је гађао поред леве стативе. Поново је Гобељић центрирао оштро са леве стране у  69. минуту, а Бену је мало фалило да закачи лопту и постигне погодак.

Контролисала је Црвена звезда игру и градила нападе са своје половине. У 72. минуту је Бен добро центрирао из корнера,а Панков је пробао главом, али је његов покушај завршио преко гола. Само минут касније добар контранапад је имала Звезда, акцију је завршио Катаи волеј ударцем, али је Милојевић успео да одбрани његов ударац. Играо се 78. минуту, када је Катаи покушао на маестралан начин да лобује голмана Бачке када је изашао “један на један”, али је гађао преко пречке. Тачку на меч ставио је Мирко Иванић у 86. минуту, када је рутински савладао Милојевић после добре комбинације са Николићем. 

Извор: ФКЦЗ, званични сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама