Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Crvena zvezda – Radnik 2:1 (0:1)

Fudbaleri Crvene zvezde su savladali Radnik na stadionu ,,Rajko Mitić“ u okviru 32. kola Superlige Srbije 2;1. Izabranici Dejana Stankovića su uspeli da realizuju šanse u drugom poluvremenu i stignu do 20. pobede u nizu u nacionalnom šampionatu. Za naš tim golove su postigli Seku Sanogo i Mirko Ivanić.
 

Crvena zvezda – Radnik 2:1 (0:1)

Stadion: „Rajko Mitić“.

Sudija: Stanko Ostraćanin.

Strelci: Sanogo u 54. i Ivanić u 86. minutu za Crvenu zvezdu, a Milovanović u 34. minutu za Radnik.

Žuti karton: Sanogo, Milunović (Crvena zvezda), Stojanović, Bainović (Radnik)

Crvena zvezda: Borjan, Gobeljić, Pankov(od 46. Milunović), Degenek, Rodić, Sanogo(od 69. Petrović), Nikolić, Ivanić, Gavrić(od 46. Pavkov), Falko(od 46. Vukanović), Falćineli(od 69. Bakajoko).

Rezerve: Popović,  Gajić, Milunović, Petrović, Srnić, Bakajoko, Vukanović, Pavkov, Krstović.

Mladost: Kostić(od 20. Ranđelović), Jokić, Radmanovac, Lukić(od 56. Spasić), Bogdanovski, Danoski(od 56. Makarić), Stamenković, Biber, Stojanović, Milovanović(od 72. Subotić), Bainović.

Rezerve: Ranđelović, Mitić, Oreščanin, Subotić, Vitan, Spasić, Makarić.

Crveno-beli su od starta ušli veoma ofanzivno u meč. Već u trećem minutu Ivanić je driblingom izbacio dvojicu defanzivaca, ali nije dobro zahvatio loptu. Samo dva minuta kasnije ponovo je Ivanić bio u centru pažnje, kada je dobro prošao sa leve strane i gađao sa ivice šesnaesterca, ali je Kostić uspeo da odbrani njegov pokušaj. U 11. minutu Gavrić je dobro kombinovao sa Ivanićem, a posle toga je i dobro šutirao na gol, ali lopta je završila u rukama golmana Radnika. Kružila je Zvezda oko gola radnika u uvodnih 15 minuta meča. U 12. minutu je Ivanić maestralno uposlio Gavrića koji je izašao pred golmana, ali pri šutu je lopta pogodila Kostića u nogu i tako je uspeo da sačuva mrežu. Igrao se 16. minut kada je Ivanić poslao povratnu loptu do Falka, koji je „iz prve“ gađao, ali je njegov pokušaj završio iznad prečke.

Igralo se konstanto na polovini Radnika. U 24. minutu Gobeljić je odlično prošao po levoj strani i gađao snažno na gol Ranđelovića, ali se Stojanović isprečio i lopta ga je pogodila u ruku. Bez imalo razmišljanja je glavni arbitar meča Stanko Ostraćanin pokazao na belu tačku. Gađao je Falko iz jedanaesterca, ali je pročitao golman Radnika stranu i odbranio penal. Igrao se 34. minut kada su gosti poveli preko Milovanovića. Nastavila je Crvena zvezda sa terenskom inicijativom posle primljenog pogotka. U 41. minutu Sanogo je uputio udarac sa distance, ali je gađao preko gola. Dva minuta kasnije Ivanić je dobro prošao po desnoj strani i uposlio Falćinelija, koji je pokušao „iz prve“, ali je njegov udarac završio pored stative. U nadoknadi prvog dela igre gađao je Falko atraktivno, Italijan je uhvatio „makazice“, ali je Ranđelović odbranio. Minut kasnije Gobeljić je centrirao do Gavrića, koji je trzajem glave gađao okvir gola, ali je golman Radnika sačuvao mrežu.

Crvena zvezda je od početka drugog poluvremena nastavila sa terenskom inicijativom koju je imala u prvom delu igre. U 50. minutu Nikolić je dobro prošao po levoj strani, i uputio odličan udarac, ali je gađao pored gola. Samo dva minuta kasnije Ivanić je centrirao, a Falćineli je iz zaleta gađao glavom, ali je Ranđelović odbranio. Igrao se 54. minut kada je Nikolić odlično ubacio loptu iz kornera, a Sanogo je glavom smestio u mrežu za 1:1. U 58. minutu Rodić je proigrao Pavkova koji je bio u prilici da totalno preokrene rezultat, ali sjajni napadač iz Begeča je gađao pored gola. Minut kasnije Ivanić je pronašao prostor da uputi udarac, ali je šutirao pored stative.

Igrao se 60. minut kada je Ivanić dobro centrirao sa boka, a Falćineli je bio najviši u skoku, gađao je Italijan glavom, ali je pogodio stativu. Odlično su kombinovali fudbaleri Crvene zvezde u 63. minutu, a onda je Ivanić uputio odličan udarac, ali je bio izblokiran. U 72. minutu crveno-belima je dosuđen još jedan jedanaesterac posle neopreznog starta Jokića nad Bakajokom. Ivanić je preuzeo odgovornost, ali je Ranđelović još jednom odbranio penal. Minut kasnije Rodić je gađao pored desne stative, posle centaršuta Nikolića iz ugla. U 77. minutu Ivanić je dobro prošao po sredini i uputio udarac sa oko 20 metara, ali je gađao iznad prečke. U 81. minutu Nikolić je odlično ubacio iz kornera, a Ivanić je bio najviši u skoku, ali je njegov pokušaj glavom završio pored stative. Dva minuta kasnije Rodić je dobro prošao po strani i bacio loptu u šesnaesterac, gde se našao Pavkov koji je gađao glavom pored gola. Konačno je Crvena zvezda uspela da slomi odbranu Radnika. U 86. minutu Ivanić je odlično kombinovao sa Nikolićem i posle duplog pasa lako matirao Ranđelovića za totalni preokret i nove bodove našem timu.

Izvor: FKCZ, zvanični sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama