Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Црвена звезда – Радник 2:1 (0:1)

Фудбалери Црвене звезде су савладали Радник на стадиону ,,Рајко Митић“ у оквиру 32. кола Суперлиге Србије 2;1. Изабраници Дејана Станковића су успели да реализују шансе у другом полувремену и стигну до 20. победе у низу у националном шампионату. За наш тим голове су постигли Секу Саного и Мирко Иванић.
 

Црвена звезда – Радник 2:1 (0:1)

Стадион: „Рајко Митић“.

Судија: Станко Остраћанин.

Стрелци: Саного у 54. и Иванић у 86. минуту за Црвену звезду, а Миловановић у 34. минуту за Радник.

Жути картон: Саного, Милуновић (Црвена звезда), Стојановић, Баиновић (Радник)

Црвена звезда: Борјан, Гобељић, Панков(од 46. Милуновић), Дегенек, Родић, Саного(од 69. Петровић), Николић, Иванић, Гаврић(од 46. Павков), Фалко(од 46. Вукановић), Фалћинели(од 69. Бакајоко).

Резерве: Поповић,  Гајић, Милуновић, Петровић, Срнић, Бакајоко, Вукановић, Павков, Крстовић.

Младост: Костић(од 20. Ранђеловић), Јокић, Радмановац, Лукић(од 56. Спасић), Богдановски, Даноски(од 56. Макарић), Стаменковић, Бибер, Стојановић, Миловановић(од 72. Суботић), Баиновић.

Резерве: Ранђеловић, Митић, Орешчанин, Суботић, Витан, Спасић, Макарић.

Црвено-бели су од старта ушли веома офанзивно у меч. Већ у трећем минуту Иванић је дриблингом избацио двојицу дефанзиваца, али није добро захватио лопту. Само два минута касније поново је Иванић био у центру пажње, када је добро прошао са леве стране и гађао са ивице шеснаестерца, али је Костић успео да одбрани његов покушај. У 11. минуту Гаврић је добро комбиновао са Иванићем, а после тога је и добро шутирао на гол, али лопта је завршила у рукама голмана Радника. Кружила је Звезда око гола радника у уводних 15 минута меча. У 12. минуту је Иванић маестрално упослио Гаврића који је изашао пред голмана, али при шуту је лопта погодила Костића у ногу и тако је успео да сачува мрежу. Играо се 16. минут када је Иванић послао повратну лопту до Фалка, који је „из прве“ гађао, али је његов покушај завршио изнад пречке.

Играло се константо на половини Радника. У 24. минуту Гобељић је одлично прошао по левој страни и гађао снажно на гол Ранђеловића, али се Стојановић испречио и лопта га је погодила у руку. Без имало размишљања је главни арбитар меча Станко Остраћанин показао на белу тачку. Гађао је Фалко из једанаестерца, али је прочитао голман Радника страну и одбранио пенал. Играо се 34. минут када су гости повели преко Миловановића. Наставила је Црвена звезда са теренском иницијативом после примљеног поготка. У 41. минуту Саного је упутио ударац са дистанце, али је гађао преко гола. Два минута касније Иванић је добро прошао по десној страни и упослио Фалћинелија, који је покушао „из прве“, али је његов ударац завршио поред стативе. У надокнади првог дела игре гађао је Фалко атрактивно, Италијан је ухватио „маказице“, али је Ранђеловић одбранио. Минут касније Гобељић је центрирао до Гаврића, који је трзајем главе гађао оквир гола, али је голман Радника сачувао мрежу.

Црвена звезда је од почетка другог полувремена наставила са теренском иницијативом коју је имала у првом делу игре. У 50. минуту Николић је добро прошао по левој страни, и упутио одличан ударац, али је гађао поред гола. Само два минута касније Иванић је центрирао, а Фалћинели је из залета гађао главом, али је Ранђеловић одбранио. Играо се 54. минут када је Николић одлично убацио лопту из корнера, а Саного је главом сместио у мрежу за 1:1. У 58. минуту Родић је проиграо Павкова који је био у прилици да тотално преокрене резултат, али сјајни нападач из Бегеча је гађао поред гола. Минут касније Иванић је пронашао простор да упути ударац, али је шутирао поред стативе.

Играо се 60. минут када је Иванић добро центрирао са бока, а Фалћинели је био највиши у скоку, гађао је Италијан главом, али је погодио стативу. Одлично су комбиновали фудбалери Црвене звезде у 63. минуту, а онда је Иванић упутио одличан ударац, али је био изблокиран. У 72. минуту црвено-белима је досуђен још један једанаестерац после неопрезног старта Јокића над Бакајоком. Иванић је преузео одговорност, али је Ранђеловић још једном одбранио пенал. Минут касније Родић је гађао поред десне стативе, после центаршута Николића из угла. У 77. минуту Иванић је добро прошао по средини и упутио ударац са око 20 метара, али је гађао изнад пречке. У 81. минуту Николић је одлично убацио из корнера, а Иванић је био највиши у скоку, али је његов покушај главом завршио поред стативе. Два минута касније Родић је добро прошао по страни и бацио лопту у шеснаестерац, где се нашао Павков који је гађао главом поред гола. Коначно је Црвена звезда успела да сломи одбрану Радника. У 86. минуту Иванић је одлично комбиновао са Николићем и после дуплог паса лако матирао Ранђеловића за тотални преокрет и нове бодове нашем тиму.

Извор: ФКЦЗ, званични сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама