Блог Фудбал Фудбал/Вести ЦЗБГ

Срам вас било Терзићу и Миљане!

Сујета је чудо, а посебнo када је у својим срцима и умовима имају људи који би од ње морали да буду “оперисани”.

Није први пут да се према нашем порталу, неки људи блиски Црвеној звезди, понашају онако како су то овај пут урадили из фудбалског клуба Црвена звезда. Очито је да некада они који би требало да покажу неки ниво зрелости, посебно због положаја на којем се налазе, падају на тим испитима зрелост када се о њима пише онако како они то не желе.

Сећате се да смо недавно били блокирани од стране људи који воде твитер налог кошаркашког клуба Црвена звезда, а све због текста “Срам те било, Саша” који се тицао тренера Обрадовића и његових лоших потеза и вођења екипе. Ипак, разум је превладао, па су неколико дана касније ти исти људи укинули тај блок и надамо се увидели да текст није био усмерен против клуба, иако признајемо да је био критички. 

Али критика је саставни део наших живота, као и похвале, а немало пута смо хвалили на нашем порталу и кошаркашки и фудбалски клуб. Не би било нормално да пишемо увек и стално нешто што ће челним људима, тренерима и играчима чешкати уши. То би онда било подилажење и увлачење у “онај отвор” о којем не желимо да говоримо, а ми нисмо такав портал и нећемо никада ни бити.

Управо због таквог става на ред сада дође и текст о генералном директору ФК Црвена звезда, Звездану Терзићу, и његовој продуженој руци, ПР-у клуба, Миљану Милошевићу.

Наиме, пре неки дан смо објавили текст на нашем порталу око запослења Терзићевог сина од стране ФК Црвена звезда (текст можете да прочитате ОВДЕ). У тексту се јесмо осврнули на то да овакав начин запошљавања (а запослен је и син Митра Мркеле) јесте контраверзан и да је изазвао буру на друштвеним мрежама међу Звездиним навијачима. У тексту нисмо никога вређали, али јесмо поставили анкету која је  (иако узорак није велик) показала да навијачи сматрају да то (у најблажу руку) није добар потез генералног и спортског директора.

 

Одговор клуба је стигао екпсресно 

Наиме, иако тек од ове полусезоне наш портал добија акредитацију за домаће утакмице (пре их нисмо добијали јер се човек, којем смо писали и кога смо звали, није одазивао нити одговарао на телефонски позив, а гле чуда то беше Миљан Милошевић), експресно смо добили одбијеницу за утакмицу са Радником из Сурдулице. Члан наше екипе који је био на досадашњим утакмицама, рекао нам је (а потврђено нам је и са још неких страна) да је медија центар на мањим утакмицама (изузев дербија) углавном зврљио празан. Ту и тамо је био неко ко је са тог места пратио утакмице за друге портале. А сада смо за утакмицу са Радником из Сурдулице добили обавештење путем мејла да акредитацију не можемо да добијемо “због ограниченог броја места у Медија центру”.

Није да нама та акредитација треба, да без ње не можемо да живимо. Ми смо Звезду пратили увек и никада нисмо од клуба нешто тражили за узврат, али боли чињеница да те клуб, за који навијаш, овако третира. Колико су неки други, незвездашки портали, писали негативно о клубу, па им (ово сам готово сигуран) никада није ускраћена акредитација (мислим да јесте само листу “Данас”).

Па зар о вама, драги моји руководиоци ФК Црвена звезда, не сме ништа да се пише? Да ли треба да жмуримо на неке ствари које очито видимо другачије? Да ли морамо да постанемо полтрони, да вам се увлачимо тамо где се увлаче само ти полтрони, те да пишемо хвалоспеве и на очигледне грешке које правите? Да ли за вас постоји слобода новинарства или вам одмах проради сујета када се нешто напише против вас? Чиме смо вас увредили да сте тако експресно реаговали и укинули нам акредитацију? Шта је следећи корак? Можда ћете нам запамтити имена, па нам нећете дати да уђемо на стадион? Докле сеже ваша сујета?

Ја сам одгојен тако да добро треба хвалити, а лоше критиковати како би се поправило да буде боље. Никада критику нисам доживљавао као личну претњу, нити атак на своју личност. Говорим о добронамерној критици, не оној деструктивној. Ех, али ако ви нисте у нама препознали некога ко жели добро нашем клубу, а клуб је већи и од нас и од вас, онда нам је жао.

Онда стварно треба да вас буде срамота!

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Who's Online

Скочи на траку са алаткама