Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Crvena zvezda – IMT 3:0 (3:0)

Fudbaleri Crvene zvezde su se plasirali u polufinale Kupa Srbije, posle trijumfa nad IMT-om sa 3:0. Izabranici Dejana Stankovića ofanzivno su ušli u meč i veoma rano rešili pitanje pobednika. Za naš tim golove su postigli Dijego Falćineli, Aleksandar Katai i Filipo Falko.

Crvena zvezda – IMT 3:0 (3:0)

Stadion: „Rajko Mitić“.

Sudija: Pavle Tomić.

Strelci: Falćineli u 4, Katai u 11. i Falko u 21. minutu.

Crvena zvezda: Popović, Gobeljić, Milunović(od 36. Nikolić), Degenek, Rodić, Sanogo, Srnić(od 46. Vukanović), Falko(od 46. Petrović), Ivanić, Katai(od 68. Bakajoko), Falćineli(od 68. Pavkov).

Rezerve: Ćopić, Gočobija, Petrović, Nikolić, J. Mituljikić, N. Mituljikić, Bakajoko, Bačanin, Vukanović, Pavkov.

IMT: Katić, Zorić, Vukašinović, Stamenić(od 69. Fofana), Marković, Glišić, Stefanović(od 78. Purić), Damjanović, Kijevčanin(od 62. Ilić), Lučić(od 78. Aćimović), Lazović(od 69. Todorović).

Rezerve: Vukmirović, Ilić, Todorović, Đuković, Purić, Džinović, Aćimović, Janićijević, Dimitrić, Fofana.

Nije Crvenoj zvezdi mnogo trebalo da dođe do vođstva. Već u četvrtom minutu su dobro kombinovali Rodić i Ivanić na levoj strani, a onda je bek crveno-belih uposlio Dijega Falćinelija koji se dobro kretao u kaznenom prostoru i lako pogodio glavom za 1:0. Tri minuta kasnije Zvezda je mogla da poveća prednost, kada je Falko asistirao Srniću, ali vezista nije bio precizan. Igrao se 11. minut, kada je Aleksandar Katai pogodio iz slobodnog udarca sa 17 metara za 2:0. Ofanzivni vezista je maestralno gađao u golmanov ugao, a Katić nije imao nikakve šanse da odbrani njegov pokušaj.

Odličnom igrom u nastavku, crveno-beli su došli do ubedljive prednosti. U 21. minutu Katai je pronašao Ivanića na ivici kaznenog prostora, koji je lako uposlio Falka, a Italijan je postigao prvenac u dresu Crvene zvezde. Bez turbulencija završeno je prvo poluvreme. Posle stečene velike prednosti primirili su igru crveno-beli, pa su se do kraja prvog dela igre najviše nadigravali na sredini terena.

Početkom drugog poluvremena, gosti su pokušali da se vrate u meč, da dođu bar do jednog pogotka, ali je Degenek sjajno odbio par naleta „traktorista“. Igrač IMT-a Glišić u 55. minutu, gađao je na gol Popovića, ali je naš čuvar mreže bio na visini zadatka. Dva minuta kasnije Katai je dobro centrirao, ali za malo je zakasnio napadač crveno-belih Falćineli koji se našao u ofsajd poziciji. U 63. minutu, Crvena zvezda je imala veliku šansu da dođe i do četvrtog pogotka, kada je Falćineli dobro gađao sa leve strane u dalji golmanov ugao, ali je lopta prošla pored stative. Tri minuta kasnije odlično je prošao Katai, ali u poslednjem trenutku jedan od defanzivaca izblokirao njegov šut.

Igrao se 72. minut, kada je Pavkov odlično skočio posle kornera, ali je napadač gađao direktno u golmana Katića. Tri minuta kasnije Ivanić je odlično prešao igrača IMT-a i gađao sa 18 metara, ali njegov pokušaj je završio preko gola. Odlično je gađao u 85. minutu Pavkov sa oko 20 metara, ali je Katić dobro odreagovao i u poslednjem trenutku odbranio pokušaj napadača iz Begeča. Iako je vođstvo bilo ubedljivo, crveno-beli su imali želju da postignu još jedan pogodak, pa su se obrušili na gol „traktorista“ u poslednjih pet minuta, ali nije bilo sreće da se još jednom matira Katić, pa je utakmica završena 3:0.

Izvor: FKCZ, zvanični sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama