Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Црвена звезда – ИМТ 3:0 (3:0)

Фудбалери Црвене звезде су се пласирали у полуфинале Купа Србије, после тријумфа над ИМТ-ом са 3:0. Изабраници Дејана Станковића офанзивно су ушли у меч и веома рано решили питање победника. За наш тим голове су постигли Дијего Фалћинели, Александар Катаи и Филипо Фалко.

Црвена звезда – ИМТ 3:0 (3:0)

Стадион: „Рајко Митић“.

Судија: Павле Томић.

Стрелци: Фалћинели у 4, Катаи у 11. и Фалко у 21. минуту.

Црвена звезда: Поповић, Гобељић, Милуновић(од 36. Николић), Дегенек, Родић, Саного, Срнић(од 46. Вукановић), Фалко(од 46. Петровић), Иванић, Катаи(од 68. Бакајоко), Фалћинели(од 68. Павков).

Резерве: Ћопић, Гочобија, Петровић, Николић, Ј. Митуљикић, Н. Митуљикић, Бакајоко, Бачанин, Вукановић, Павков.

ИМТ: Катић, Зорић, Вукашиновић, Стаменић(од 69. Фофана), Марковић, Глишић, Стефановић(од 78. Пурић), Дамјановић, Кијевчанин(од 62. Илић), Лучић(од 78. Аћимовић), Лазовић(од 69. Тодоровић).

Резерве: Вукмировић, Илић, Тодоровић, Ђуковић, Пурић, Џиновић, Аћимовић, Јанићијевић, Димитрић, Фофана.

Није Црвеној звезди много требало да дође до вођства. Већ у четвртом минуту су добро комбиновали Родић и Иванић на левој страни, а онда је бек црвено-белих упослио Дијега Фалћинелија који се добро кретао у казненом простору и лако погодио главом за 1:0. Три минута касније Звезда је могла да повећа предност, када је Фалко асистирао Срнићу, али везиста није био прецизан. Играо се 11. минут, када је Александар Катаи погодио из слободног ударца са 17 метара за 2:0. Офанзивни везиста је маестрално гађао у голманов угао, а Катић није имао никакве шансе да одбрани његов покушај.

Одличном игром у наставку, црвено-бели су дошли до убедљиве предности. У 21. минуту Катаи је пронашао Иванића на ивици казненог простора, који је лако упослио Фалка, а Италијан је постигао првенац у дресу Црвене звезде. Без турбуленција завршено је прво полувреме. После стечене велике предности примирили су игру црвено-бели, па су се до краја првог дела игре највише надигравали на средини терена.

Почетком другог полувремена, гости су покушали да се врате у меч, да дођу бар до једног поготка, али је Дегенек сјајно одбио пар налета „тракториста“. Играч ИМТ-а Глишић у 55. минуту, гађао је на гол Поповића, али је наш чувар мреже био на висини задатка. Два минута касније Катаи је добро центрирао, али за мало је закаснио нападач црвено-белих Фалћинели који се нашао у офсајд позицији. У 63. минуту, Црвена звезда је имала велику шансу да дође и до четвртог поготка, када је Фалћинели добро гађао са леве стране у даљи голманов угао, али је лопта прошла поред стативе. Три минута касније одлично је прошао Катаи, али у последњем тренутку један од дефанзиваца изблокирао његов шут.

Играо се 72. минут, када је Павков одлично скочио после корнера, али је нападач гађао директно у голмана Катића. Три минута касније Иванић је одлично прешао играча ИМТ-а и гађао са 18 метара, али његов покушај је завршио преко гола. Одлично је гађао у 85. минуту Павков са око 20 метара, али је Катић добро одреаговао и у последњем тренутку одбранио покушај нападача из Бегеча. Иако је вођство било убедљиво, црвено-бели су имали жељу да постигну још један погодак, па су се обрушили на гол „тракториста“ у последњих пет минута, али није било среће да се још једном матира Катић, па је утакмица завршена 3:0.

Извор: ФКЦЗ, званични сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама