Фудбал Фудбал/Вести

Фалко: Звездаши ће уживати у мојим потезима

Црвена звезда је добила велико појачање, јер је данас и званично двоипогодишњи уговор са нашим клубом потписао италијански везиста Филипо Фалко и истакао велико задовољство поводом тога.

– Одлично сам дочекан у клубу. Познајем историју Црвене звезде, али нисам очекивао тако топлу добродошлицу. Први утисци су прелепи, био сам одушевљен по доласку у Турску. Само желим да остварујем што боље резултате са Звездом, то је моја амбиција – почео је Фалко.

Свестан је Фалко да су велика очекивања од њега, али га то додатно мотивише.

– Велики подстрек су висока очекивања за мене. Много сам уложио у своју игру последњих година да бих био на ниову на ком сам сад. У сваком тиму у ком сам играо сам давао све од себе и надам се да ће моје способности доћи до изражаја и у Београду. Фудбал је за мене забава, играм се на терену и надам се да ће навијачи уживати.

У Црвеној звезди га је дочекао један сународник – Дијего Фалћинели, а њихово познанство траје већ дуго.

– Познајемо се одавно и ценим га и као човека и као фудбалера. Надам се да ћемо добро сарађивати на терену.

Фалко тврди да се осећа спремно.

– Тренирао сам, али нисам играо утакмице у последње време. Ипак, осећам се спремно, а потпуно ћу у ритам ући онда када почну утакмице.

Упознат је и са српским фудбалом, а један од фудбалских узора му је управо био Дејан Станковић.

– Знам да је у Србији квалитет фудбала веома висок. Још од детињства сам пратио шта се дешава у српском фудбалу и највише се дивим Дејану Станковићу. Он је освојио све што је могао, поготово у Интеру. Очигледно је да има победнички менталитет и да га је донео у Србију. Знам и за важност вечитог дербија и једва чекам да заиграм ту утакмицу.

За крај говорио је о дуелу са Миланом и о песми коју су му навијачи Лећеа посветили.

– Знам Кесија, играли смо у Ћезени. Имам добро мишљење о њему, водићемо велику борбу на средини терена. Што се песме тиче – поносан сам на то. Знам да је многа деца певају и то ме мотивише да будем још бољи. Што се тиче мене као личности, рекао бих да сам озбиљан, професионалац и да волим мир – закључио је Фалко.

Прве утиске о Филипу Фалку изнео је наш спортски директор Митар Мркела.

– Наше ново појачање је Филипо Фалко. Реч је о играчу који је рођен 1992. године и долази из Италије. Може да игра све три позиције иза нападача и то са великим успехом. Изузетно је технички поткован, снажан у дуел игри, добар у један на један ситуацијама и верујем да ће бити велико појачање за наш тим. Одиграо је сјајно прошле године у Серији А, и волео бих да те игре понови у Црвеној звезди. Задовољни смо са тренутним играчким кадром, мислим да смо добро попуњени на свим позицијама, изузев ако се не деси понуда коју не можемо да одбијемо, једино у том случају ћемо довести играча. У овом тренутку припремамо тим за следећу сезону, зимски прелазни рок је најбоље време за то, зато што квалификације за Европу, које су нама веома важне почињу рано и у периоду пре квалификација јако је тешко довести квалитетно решење за Црвену звезду – рекао је Мркела.

Фалко је у Црвеној звезди задужио дрес са бројем 11, што симболизује датум његовог рођења.

Извор: ФКЦЗ, званични сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама