Fudbal Fudbal/Vesti

Falko: Zvezdaši će uživati u mojim potezima

Crvena zvezda je dobila veliko pojačanje, jer je danas i zvanično dvoipogodišnji ugovor sa našim klubom potpisao italijanski vezista Filipo Falko i istakao veliko zadovoljstvo povodom toga.

– Odlično sam dočekan u klubu. Poznajem istoriju Crvene zvezde, ali nisam očekivao tako toplu dobrodošlicu. Prvi utisci su prelepi, bio sam oduševljen po dolasku u Tursku. Samo želim da ostvarujem što bolje rezultate sa Zvezdom, to je moja ambicija – počeo je Falko.

Svestan je Falko da su velika očekivanja od njega, ali ga to dodatno motiviše.

– Veliki podstrek su visoka očekivanja za mene. Mnogo sam uložio u svoju igru poslednjih godina da bih bio na niovu na kom sam sad. U svakom timu u kom sam igrao sam davao sve od sebe i nadam se da će moje sposobnosti doći do izražaja i u Beogradu. Fudbal je za mene zabava, igram se na terenu i nadam se da će navijači uživati.

U Crvenoj zvezdi ga je dočekao jedan sunarodnik – Dijego Falćineli, a njihovo poznanstvo traje već dugo.

– Poznajemo se odavno i cenim ga i kao čoveka i kao fudbalera. Nadam se da ćemo dobro sarađivati na terenu.

Falko tvrdi da se oseća spremno.

– Trenirao sam, ali nisam igrao utakmice u poslednje vreme. Ipak, osećam se spremno, a potpuno ću u ritam ući onda kada počnu utakmice.

Upoznat je i sa srpskim fudbalom, a jedan od fudbalskih uzora mu je upravo bio Dejan Stanković.

– Znam da je u Srbiji kvalitet fudbala veoma visok. Još od detinjstva sam pratio šta se dešava u srpskom fudbalu i najviše se divim Dejanu Stankoviću. On je osvojio sve što je mogao, pogotovo u Interu. Očigledno je da ima pobednički mentalitet i da ga je doneo u Srbiju. Znam i za važnost večitog derbija i jedva čekam da zaigram tu utakmicu.

Za kraj govorio je o duelu sa Milanom i o pesmi koju su mu navijači Lećea posvetili.

– Znam Kesija, igrali smo u Ćezeni. Imam dobro mišljenje o njemu, vodićemo veliku borbu na sredini terena. Što se pesme tiče – ponosan sam na to. Znam da je mnoga deca pevaju i to me motiviše da budem još bolji. Što se tiče mene kao ličnosti, rekao bih da sam ozbiljan, profesionalac i da volim mir – zaključio je Falko.

Prve utiske o Filipu Falku izneo je naš sportski direktor Mitar Mrkela.

– Naše novo pojačanje je Filipo Falko. Reč je o igraču koji je rođen 1992. godine i dolazi iz Italije. Može da igra sve tri pozicije iza napadača i to sa velikim uspehom. Izuzetno je tehnički potkovan, snažan u duel igri, dobar u jedan na jedan situacijama i verujem da će biti veliko pojačanje za naš tim. Odigrao je sjajno prošle godine u Seriji A, i voleo bih da te igre ponovi u Crvenoj zvezdi. Zadovoljni smo sa trenutnim igračkim kadrom, mislim da smo dobro popunjeni na svim pozicijama, izuzev ako se ne desi ponuda koju ne možemo da odbijemo, jedino u tom slučaju ćemo dovesti igrača. U ovom trenutku pripremamo tim za sledeću sezonu, zimski prelazni rok je najbolje vreme za to, zato što kvalifikacije za Evropu, koje su nama veoma važne počinju rano i u periodu pre kvalifikacija jako je teško dovesti kvalitetno rešenje za Crvenu zvezdu – rekao je Mrkela.

Falko je u Crvenoj zvezdi zadužio dres sa brojem 11, što simbolizuje datum njegovog rođenja.

Izvor: FKCZ, zvanični sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama