Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Mladenović: Pomeramo granice u juniorskom fudbalu

Direktor Omladinske škole Crvene zvezde i nekadašnji fudbaler našeg kluba – Dragan Mladenović sa ponosom je govorio o svemu onom što je urađeno u godini koja je na izmaku.

– Veoma sam zadovoljan onim što je urađeno u 2020. godini. Zajedno sa mojim prvim saradnicima Jelićem, Cvjetićaninom, Šiljegovićem, Badnjarevićem, Karićem i Jorgačevićem, ali i svim drugima koji su deo naše Omladinske škole, uspeli da uradimo dobar posao za klub. Svi dišemo kao jedan i zaista sam zahvalan što imam skup takvih stručnjaka oko sebe. Sve to dovodi do toga da smo u ovom trenutku sigurno jedna od najboljih Omladinskih škola u regionu – počeo je Mladenović.

Sve više fudbalera koji stasavaju u našoj Omladinskoj školi dobija šansu u seniorskom timu Crvene zvezde, što posebno raduje Mladenovića.

– Imamo dečake koji mogu da budu konkurentni, pogotovo sada kada su „bonusi“ obavezni u prvenstvu. Fudbaleri koji prođu našu Omladinsku školu uspevaju da nađu svoje mesto u klubovima iz Superlige i to me veoma raduje. Ne može svako da dobije šansu u Crvenoj zvezdi, jer smo svesni da je ovo veliki klub čiji je imperativ ostvarivanje rezultata, ali onda postoje alternativna rešenja kao što su pozajmice, pa čak i prelasci u druge timove. Nama je i to bitno, jer na tom primeru vidimo da smo obučili igrača da na taktičko-tehničkom nivou može da igra seniorski fudbal, ne samo u Srbiji, već i u Evropi.

Smatra Mladenović da Crvena zvezda ima pravo blago u Omladinskoj školi.

– Veliki broj inostranih klubova prati naše fudbalere, pogotovo one koji su igrali Ligu šampiona, ali interesovanje postoji čak i za neke naše pionire. Znam da dobro radimo i to je ono što mi je najbitnije, a posebno me raduje činjenica da iz generacije u generaciju imamo sve talentovanije ekipe. Mislim da pomeramo granice što se tiče juniorskog fudbala, ali želimo još više da napredujemo.

Planovi za narednu godinu su jasni.

– Želimo da što se tiče trenažnog procesa unapredimo jedan deo, koji nismo uspeli da ostvarimo ove godine. Sada smo dosta bili usmereni na individualno usavršavanje igrača koje nam je definitivno najbitnije, i tako će i ostati. Rezultat nije primaran, već edukacija, kako igrača, tako i trenera – zaključio je Mladenović.

Izvor: FKCZ, zvanični sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama