Фудбал Фудбал/Вести

Голмани – Борјан неприкосновен

Дејан Станковић је током јесењег дела сезоне шансу између статива дао двојици чувара мреже – Милану Борјану и Зорану Поповићу.

Ипак, много више минута и већу улогу имао је капитен Црвене звезде и најбољи голман Лиге Европе – Милан Борјан. Човек који је синоним Звездине стабилности у последној линији тима је ове полусезоне бранио на 27 мечева и примио свега 15 голова. Интересантно је да је на чак 16 утакмица успео у потпуности да сачува своју мрежу. У фантастичној серији је Борјан, с обзиром да његова мрежа мирује већ 630 минута.

Његова алтернатива је такође феноменалан голман. Зоран Поповић је ове сезоне бранио на четири меча и примио само један гол и то у Купу против Рада. У Суперлиги, чувар мреже висок 188 центиметара није капитулирао и показао је да је без премца најбољи резервни голман у првенству, те да је у сваком тренутку спреман да замени Борјана.

Од чувара мреже ту су још Никола Васиљевић и Марко Ћопић. Васиљевић је имао проблема са повредом током полусезоне, што га је одвојило од конкуренције за екипу, док омладинац Ћопић још увек чека деби у дресу са омиљеном комбинацијом боја.

МИЛАН БОРЈАН:

ЛИГА: 16 утакмица, 7 примљених голова

ЕВРОПА: 10 утакмица, 6 примљених голова

КУП: 1 утакмица, 2 примљена гола

МИНУТИ: 2460

ЗОРАН ПОПОВИЋ:

ЛИГА: 3 утакмице

КУП: 1 утакмица, 1 примљен гол

МИНУТИ: 360

Извор: ФКЦЗ, званични сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама