Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Сјајна Звезда на корак од нокаут фазе

Фудбалери Црвене звезде вечерас су можда одиграли једну од најбољих гостујућих утакмица у последње време. Једном изузетно зрелом игром успели су да савладају домаћина, екипу Гента, резулататом 0:2 (0:1).

И једна и друга екипа су на овом мечу играле ослабљене, а у редовима наше екипе није било Катаија, Канге, Санога, Гобељића и Родића. Црвено бели су меч почели у овом саставу: Борјан, Гајић, Панков, Милуновић, Дегенек, Петровић, Николић, Иванић, Бен, Вукановић, Фалћинели, а веч у 1. минути Његош Петровић је фантастичним поготком довео нашу екипу у водство од 0:1. 

У наставку Звезда је одиграла паметно. Правили су наши играчи пресинг и домаћин није имао пуно прилика да поравна резултат, па се тако на одмор отишло са предношћу црвено-белих. У другом полувремену иста слика на терену. Звезда је заиста добро покривала сваки педаљ терена и играла баш онако као навијачи желе. Управо таква игра уродила је плодом у 58. минути, када је корнер извео Бен, а Милуновић одлично скочио и главом затресао мрежу Гента за великих 0:2.

До краја утакмице пулени Дејана Станковића одиграли су смирено и успели су без неких већих проблема да приведу утакмицу крају. За крај да кажемо да је црвено-белима у прилог ишао и резултат из Либереца где је Слован изгубио од Хофенхајма. Звезда у следећем колу дочекује Хофенхајм у Београду, а у последњем колу гостује екипи Слована.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама