Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Sjajna Zvezda na korak od nokaut faze

Fudbaleri Crvene zvezde večeras su možda odigrali jednu od najboljih gostujućih utakmica u poslednje vreme. Jednom izuzetno zrelom igrom uspeli su da savladaju domaćina, ekipu Genta, rezulatatom 0:2 (0:1).

I jedna i druga ekipa su na ovom meču igrale oslabljene, a u redovima naše ekipe nije bilo Kataija, Kange, Sanoga, Gobeljića i Rodića. Crveno beli su meč počeli u ovom sastavu: Borjan, Gajić, Pankov, Milunović, Degenek, Petrović, Nikolić, Ivanić, Ben, Vukanović, Falćineli, a več u 1. minuti Njegoš Petrović je fantastičnim pogotkom doveo našu ekipu u vodstvo od 0:1. 

U nastavku Zvezda je odigrala pametno. Pravili su naši igrači presing i domaćin nije imao puno prilika da poravna rezultat, pa se tako na odmor otišlo sa prednošću crveno-belih. U drugom poluvremenu ista slika na terenu. Zvezda je zaista dobro pokrivala svaki pedalj terena i igrala baš onako kao navijači žele. Upravo takva igra urodila je plodom u 58. minuti, kada je korner izveo Ben, a Milunović odlično skočio i glavom zatresao mrežu Genta za velikih 0:2.

Do kraja utakmice puleni Dejana Stankovića odigrali su smireno i uspeli su bez nekih većih problema da privedu utakmicu kraju. Za kraj da kažemo da je crveno-belima u prilog išao i rezultat iz Libereca gde je Slovan izgubio od Hofenhajma. Zvezda u sledećem kolu dočekuje Hofenhajm u Beogradu, a u poslednjem kolu gostuje ekipi Slovana.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama