Хокеј Хокеј/Најава утакмица

Звезда креће у одбрану титуле! Бркушанин се нада што већем броју утакмица

Хокејаши Црвене звезде (сениори) напокон ће изаћи на лед и почети са такмичарском сезоном. Утакмицом у Новом Саду, против екипе Војводине, црвено-бели из Београда ће кренути у одбрану титуле.

Као што смо недавно објавили у разговору са новим тренером наших хокејаша, Николом Бером, ова сезона би могла да буде другачија од неколико претходних у којима смо имали смао две екипе, Звезду и Војводину. Ове сезоне домаће такмичење би требало да броји четри екипе и то Ред Тим (други тим Црвене звезде, већином јуниори), Црвена звезда, Војводина и највероватније бугарски НСА.

Звезда је задржала окосницу екипе, и поред свих потешкоћа везаних за пандемију корона вируса, а екипи се придружило и неколико јуниора који ће се калити у првом тиму ове сезоне.

Капитен је и ове сезоне Марко Бркушанин с којим смо кратко поразговарали пред овај меч.

“Наша екипа је, у односу на прошлу годину, претрпела мање промене и тренутно смо без странаца. Пар играча који су били престали са играњем су се вратили и појачали нас, као и пар нових дмаћих играча који су се вратили из иностранства. Али са којим ћемо тачно саставом наступити у суботу не знам. Тренер тек треба да објави коначан списак путника, пошто нас је на тренинзима било доста,” каже Бркушанин о тренутној ситуацији што се тиче саме екипе. 

Када смо га питали о новој сезони, рекао је:

“Од ове сезоне генерално немам никаква очекивања, због ситуације са пандемијом у Европи, која изгледа да се погоршава, што доводи у питање и докле ћемо и ми моћи да играмо и тренирамо. Надам се да ћемо успети да одиграмо што је више могуће утакмица ове сезоне, али не само са домаћим екипама, тј. једном екипом, него да ћемо успети и са Хрватима и Словенцима кад тад да одиграмо нешто. Јер мислим да првенство са две екипе не води ничему добром за наш спорт”, закључио је Звездин капитен наговештавајући да можда ипак нећемо имати четри екипе у домаћем првенству.

Што се састава тиче, ово су играчи који су регистровани за ову сезону: 

Арсеније Ранковић, Југ Митић, Иван Анић, Роберт Сабадош, Марко Бркушанин, Никола Керезовић, Андреј Цвик, Угљеша Новаковић, Павла Подунавац,  Андрија Шпањевић, Лазар Лештарић, Војин Драговић, Мирко Марковић, Душан Јанковић, Василије Анђелковић, Марко Драговић, Игор Митровић, Страхиња Вдовић, Марко Младеновић, Алекса Гвозденовић, Жељко Бодиш.

Утакмица између Војводине и Црвене звезде одиграће се у Новом Саду, у леденој хали СПЕНС, са почетком од 16 часова и 15 минута.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама