Hokej Hokej/Najava utakmica

Zvezda kreće u odbranu titule! Brkušanin se nada što većem broju utakmica

Hokejaši Crvene zvezde (seniori) napokon će izaći na led i početi sa takmičarskom sezonom. Utakmicom u Novom Sadu, protiv ekipe Vojvodine, crveno-beli iz Beograda će krenuti u odbranu titule.

Kao što smo nedavno objavili u razgovoru sa novim trenerom naših hokejaša, Nikolom Berom, ova sezona bi mogla da bude drugačija od nekoliko prethodnih u kojima smo imali smao dve ekipe, Zvezdu i Vojvodinu. Ove sezone domaće takmičenje bi trebalo da broji četri ekipe i to Red Tim (drugi tim Crvene zvezde, većinom juniori), Crvena zvezda, Vojvodina i najverovatnije bugarski NSA.

Zvezda je zadržala okosnicu ekipe, i pored svih poteškoća vezanih za pandemiju korona virusa, a ekipi se pridružilo i nekoliko juniora koji će se kaliti u prvom timu ove sezone.

Kapiten je i ove sezone Marko Brkušanin s kojim smo kratko porazgovarali pred ovaj meč.

“Naša ekipa je, u odnosu na prošlu godinu, pretrpela manje promene i trenutno smo bez stranaca. Par igrača koji su bili prestali sa igranjem su se vratili i pojačali nas, kao i par novih dmaćih igrača koji su se vratili iz inostranstva. Ali sa kojim ćemo tačno sastavom nastupiti u subotu ne znam. Trener tek treba da objavi konačan spisak putnika, pošto nas je na treninzima bilo dosta,” kaže Brkušanin o trenutnoj situaciji što se tiče same ekipe. 

Kada smo ga pitali o novoj sezoni, rekao je:

“Od ove sezone generalno nemam nikakva očekivanja, zbog situacije sa pandemijom u Evropi, koja izgleda da se pogoršava, što dovodi u pitanje i dokle ćemo i mi moći da igramo i treniramo. Nadam se da ćemo uspeti da odigramo što je više moguće utakmica ove sezone, ali ne samo sa domaćim ekipama, tj. jednom ekipom, nego da ćemo uspeti i sa Hrvatima i Slovencima kad tad da odigramo nešto. Jer mislim da prvenstvo sa dve ekipe ne vodi ničemu dobrom za naš sport”, zaključio je Zvezdin kapiten nagoveštavajući da možda ipak nećemo imati četri ekipe u domaćem prvenstvu.

Što se sastava tiče, ovo su igrači koji su registrovani za ovu sezonu: 

Arsenije Ranković, Jug Mitić, Ivan Anić, Robert Sabadoš, Marko Brkušanin, Nikola Kerezović, Andrej Cvik, Uglješa Novaković, Pavla Podunavac,  Andrija Španjević, Lazar Leštarić, Vojin Dragović, Mirko Marković, Dušan Janković, Vasilije Anđelković, Marko Dragović, Igor Mitrović, Strahinja Vdović, Marko Mladenović, Aleksa Gvozdenović, Željko Bodiš.

Utakmica između Vojvodine i Crvene zvezde odigraće se u Novom Sadu, u ledenoj hali SPENS, sa početkom od 16 časova i 15 minuta.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama