Одбојка Одбојка/Извештаји Одбојкаши СДЦЗ

Пораз Звезде од Спартака

Одбојкаши Спартака из Суботице су били бољи од Црвене звезде у утакмици 7. кола Суперлиге за одбојкаше. Резултат је био 3:1 (13:25, 25:21, 25:22, 25:18).

Постава Црвене звезде у саставу Стефановић-Мељанац, Тадић Андоновић и Синђелић-Фет је фуриозно одиграла први сет. Гости нису налазили одговор на игру наших одбојкаша, који су нарочито импоновали чврстим блоком. У саставу није било искусног блокера Чедомира Станковића који је на Куп утакмици против Рибнице задобио лакшу повреду. Звезда је у овом сету противнику опрепустила само 13 поена.

Мало ко је могао да очекује потпуни преокрет који је одмах затим уследио. Могуће је да су играчи Црвене звезде помислили да ће лако доћи до победе, али гостујући играчи очигледно нису. До половине првог сета Звезда је била у малој предности у којој их је углавном одржавао Никола Мељанац. А онда су од 18:18 играчи Спартака додали гас. Мељанац је поново одржавао Звездину предност све до 22:21, а затим је попустио пријем сервиса и завршница је припала храбријим гостима.

После овако изгубљеног сета, само су гости играли као прави тим. Наши играчи су направили доста сервис грешака, а и пријем сервиса је представљао велики проблем. На кратко је Кукањац у игру увео Поповића и Додића, али гости су константно одржавали велику предност. У њиховој игри се истицао техничар, Бразилац Рикардо. Изгледало је као да су играчи Спартака више желели победу, па је и трећи сет завршен у њихову корист.

У последњем сету је на 1:4 у игру ушао Вања Еремић уместо Луке Тадића како би појачао пријем сервиса. На 2:8 Поповић је на месту техничара заменио Стефановића. И поред свега игра Црвене звезде је била безизражајна док су гостујући играчи играли са много више енергије и заслужено добили овај сусрет.

Најефикаснији играч утакмице је био Никола Мељанац са 28 поена, док је за Спартак највише поена постигао Немања Јунгић (19).

У 8.колу Суперлиге Црвена звезда ће гостовати екипи Ниша.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – СПАРТАК 1:3 (25:13, 21:25, 22:25, 18:25)

Београд- Дворана: УСЦ Вождовац Судије: Дејан Рогић и Владимир Милошевић

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Мељанац Н. 28, Поповић М. 1, Еремић В. 2, Додић Л. 1, Јевтић П. (либеро), Синђелић М. 9, Тадић Л. 10, Фет С. 5, Андоновић А. 9, Стефановић Н. Нису играли: Трифуновић Ф. (либеро), Станковић Д. и Илић Д. Тренер: Томислав Кукањац

СПАРТАК: Марковић И., Јунгић Н. 19, Сеизовић Б. 1, Несторовић А. 13, Николић Д. 14, Рицардо Н. 2, Тумбас А. 8, Павловић Н. 9. Нису играли: Томичић Л., Пеић Д. (либеро), Дулић С. и Медурић Г. Тренер: Игор Жакић

Извор: ОКЦЗ, званични сајт

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама