Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize Fudbal/Omladinski pogon

Mitić pobedom startovao na klupi kadeta

FK Crvena zvezda (kadeti)

Pobedom je na klupi naših bisera debitovao Nikola Mitić, s obzirom da je u okviru 14. kola Kadetske lige Srbije, Crvena zvezda savladala Internacional rezultatom 6:1. Dva puta je iz slobodog udarca pogodio Jovan Mijatović, a u strelce su se upisali i Aleksej Vukičević, Mateja Radonjić, Jovan Šljivić i Mirko Nikolašević.

Crvena zvezda – Internacional 6:1 (3:0)

Stadion: “Tereni Omladinske škole FK Crvena zvezda”.

Sudija: Andrija Stojanović.

Strelci: Mijatović u 8. i 59, Vukičević u 39, Radonjić u 40, Šljivić u 47. i Nikolašević u 80. minutu za Crvenu zvezdu, a Krstić u 46. minutu za Internacional .

Crvena zvezda: Marinković, Mitić, Leković (od 46. Stojsavljević), Vukičević, Marić, Lečić (od 72. Vidojević), Radonjić, Šljivić, Mijatović (od 74. Lolić), Nikolašević, Rakić (od 63. Bubanj).

Internacional: Zornić, Pajković, Stanar, Nikolić (od 65. Vasiljević), Smoljan, Krstić, Đukić, Kumrić, Grbić, Vidović, Ugrinović (od 44. Musa).

Seriju golova na današnjem meču otvorio je Jovan Mijatović u osmom minutu. Izveo je slobodan udarac sa dvadesetak metara i precizno pogodio golmanov ugao. Malo je falilo da Nikolašević iskoristi nepažnju Zornića i oduzme mu loptu, ali je golman Internacionala u 17. minutu ipak uspeo da je ispuca i spreči našeg ofanzivca da se upiše u strelce. Dva minuta kasnije je i Rakić posle driblinga u kaznenom prostoru šutirao, ali u čuvara mreže gostiju.

Prednost je udvostručena u 39. minutu, a defanzivac Aleksej Vukičević je pokazao da mu nije strano ni da pogađa. Posle gužve u šesnaestercu, Radonjić je nesebično uposlio Vukičevića, a on je matirao Zornića. Ipak, samo minut kasnije, upisao se u strelce i Mateja Radonjić. Rakić je bio taj koji je oduzeo loptu defanzivcima Internacionala i proigrao Radonjića koji fenomenalnim udarcem sa ivice kaznenog prostora postiže prvenac u dresu Crvene zvezde.

Gosti su smanjili u uvodnim trenucima drugog poluvremena preko kapitena Krstića koji je precizno šutirao sa distance. Ipak, samo minut kasnije, uzvratili su crveno-beli. Posle gužve u šesnaestercu i nekoliko pokušaja naših bisera, Jovan Šljivić je bio taj koji je sproveo loptu u mrežu.

Pogodio je Mijatović iz slobodnjaka i u 59. minutu. Šutirao je sa ivice kaznenog prostora, ali ovog puta ispod živog zida, i ponovo se upisao u strelce. Mogao je Bubanj pet minuta kasnije takođe da pogodi, ali Zornić je uspeo da interveniše. Ipak, konačan rezultat postavljen je u 80. minutu. Bubanj je izašao pred Zornića, ali je odlučio da bude nesebičan, te je uposlio Nikolaševića koji je pogodio praznu mrežu. 

Izvor: FKCZ, zvanični sajt

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama