Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе Фудбал/Омладински погон

Митић победом стартовао на клупи кадета

ФК Црвена звезда (кадети)

Победом је на клупи наших бисера дебитовао Никола Митић, с обзиром да је у оквиру 14. кола Кадетске лиге Србије, Црвена звезда савладала Интернационал резултатом 6:1. Два пута је из слободог ударца погодио Јован Мијатовић, а у стрелце су се уписали и Алексеј Вукичевић, Матеја Радоњић, Јован Шљивић и Мирко Николашевић.

Црвена звезда – Интернационал 6:1 (3:0)

Стадион: “Терени Омладинске школе ФК Црвена звезда”.

Судија: Андрија Стојановић.

Стрелци: Мијатовић у 8. и 59, Вукичевић у 39, Радоњић у 40, Шљивић у 47. и Николашевић у 80. минуту за Црвену звезду, а Крстић у 46. минуту за Интернационал .

Црвена звезда: Маринковић, Митић, Лековић (од 46. Стојсављевић), Вукичевић, Марић, Лечић (од 72. Видојевић), Радоњић, Шљивић, Мијатовић (од 74. Лолић), Николашевић, Ракић (од 63. Бубањ).

Интернационал: Зорнић, Пајковић, Станар, Николић (од 65. Васиљевић), Смољан, Крстић, Ђукић, Кумрић, Грбић, Видовић, Угриновић (од 44. Муса).

Серију голова на данашњем мечу отворио је Јован Мијатовић у осмом минуту. Извео је слободан ударац са двадесетак метара и прецизно погодио голманов угао. Мало је фалило да Николашевић искористи непажњу Зорнића и одузме му лопту, али је голман Интернационала у 17. минуту ипак успео да је испуца и спречи нашег офанзивца да се упише у стрелце. Два минута касније је и Ракић после дриблинга у казненом простору шутирао, али у чувара мреже гостију.

Предност је удвостручена у 39. минуту, а дефанзивац Алексеј Вукичевић је показао да му није страно ни да погађа. После гужве у шеснаестерцу, Радоњић је несебично упослио Вукичевића, а он је матирао Зорнића. Ипак, само минут касније, уписао се у стрелце и Матеја Радоњић. Ракић је био тај који је одузео лопту дефанзивцима Интернационала и проиграо Радоњића који феноменалним ударцем са ивице казненог простора постиже првенац у дресу Црвене звезде.

Гости су смањили у уводним тренуцима другог полувремена преко капитена Крстића који је прецизно шутирао са дистанце. Ипак, само минут касније, узвратили су црвено-бели. После гужве у шеснаестерцу и неколико покушаја наших бисера, Јован Шљивић је био тај који је спровео лопту у мрежу.

Погодио је Мијатовић из слободњака и у 59. минуту. Шутирао је са ивице казненог простора, али овог пута испод живог зида, и поново се уписао у стрелце. Могао је Бубањ пет минута касније такође да погоди, али Зорнић је успео да интервенише. Ипак, коначан резултат постављен је у 80. минуту. Бубањ је изашао пред Зорнића, али је одлучио да буде несебичан, те је упослио Николашевића који је погодио празну мрежу. 

Извор: ФКЦЗ, званични сајт

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама