Rukomet Rukomet/Izveštaji SDCZ

Poraz rukometaša na startu sezone u “Čairu”

Foto: RK Železničar

Rukometaši Crvene zvezde poraženi su u 1.kolu novog prvenstva Srbije u rukometu od Železničara u Nišu, 28:24 (10:8).

Crveno-beli su u Nišu nastupili bez Viktora Matičića, Mirka Đurovića i Luke Rogana, koji su propustili start sezone zbog povrede, dok su u timu bile ostale novajlije: Miloš Blagojević, Dalibor Breti, Nemanja Jović, Nikola Kovačević, povratnik Ognjen Radojičić i poslednje pojačanje Nikola Bogojević.

Nova sezona, ali stare boljke za Crvenu zvezdu. Dopustili su povratniku da stekne početnu prednost slabim startom, što je kasnije otežavalo povratak u meč.

Železničar je poveo 3:0, zatim imao i 7:2 u 17.minutu, a zahvaljujući golmanu Milošu Kociću uspeo da održi prednost, koji odbranio sedmerac Todoroviću. Izabranici Žikice Milosavljevića uspeli su da se konsoliduju u poslednjoj trećini prvog poluvremena, ali nedostajala završnica za rezultatski povratak. Obe ekipe su propuštale prilike, nekoliko zicera na obe strane, Zvezda da se totalno primakne, Železničar da se potpuno odlepi u ranoj fazi meča.

Golman Železničara je svojim intervencijama u nekoliko situacija održavao kontrolu rezultata svog tima, i ulivao samopouzdanje saigračima. U finišu prvog poluvremena Crvena zvezda je imala kontranapad za 10:9, ali je Blagojević napravio faul u napadu, da bi Breti zaustavio domaće igrače za plus 3, pa je na semaforu ostao rezultat 10:8.

Ono što Crvena zvezda nije uspela u prvom, jeste na startu drugog poluvremena preko Ivana Horvata, dva brza gola za 10:10. Imala je Zvezda tri prilike povede, najbolju preko Rajičevića sa krila, ali je Kocić zaustavio njegov udarac. Na obe strane su golmani odbrani po sedmerac, Jelić Spasiću, Kocić Kovačeviću. Nakon četiri minuta bez gola, Železničar pravi dve brze serije po tri gola i stiže do +4 pred poslednjih deset minuta utakmice, 20:16.

Nije Zvezda uspevala da se vrati u meč do kraja, videli smo igru gol za gol, pokušavao je Milosavljević i izmenama golmana, ali nije bilo uspeha. Na kraju, pojačanje Crvene zvezde na desnom krilu iz Kaća, Nikola Bogojević i Danilo Stojanović na drugoj strani postavljaju konačan rezultat 28:24, što je ujedno bio i prvi poraz Žikice Milosavljevića na klupi Crvene zvezde.

Najefikasniji u redovima Crvene zvezde bio je Ivan Horvat sa 8 golova, 7 je postigao Nikola Kovačević.

U drugom kolu šampionata, Crvena zvezda će dočekati Novi Pazar u „Šumicama“.

Železničar – Crvena zvezda 28:24 (10:8)

Niš, dvorana: „Čair“. Bez gledalacaSudije: Ivan Mošorinski (Novi Sad) i Aleksandar Pandžić (Zrenjanin). Isključenja: Železničar 10, Crvena zvezda 4 minuta. Sedmerci: Železničar 3(2), Crvena zvezda 3(1).

ŽELEZNIČAR: Matović, Bojan Radivojević 2, D.Stanojević 1, Arizanović, V.Stanojević 5, Petrović, Boris Radivojević, Anđelković, Spasić 8(2), A.Stojanović 6, Jestrović 1, Egić 1, Antić, Trkulja, Pavlović 4, Kocić. Trener: Đorđe Teodorović

CRVENA ZVEZDA: Čolović, Radojičić, Horvat 8, M.Lazić, Majes 2, Rajičević 1, Jelić, Popović, Jović 3, Bogojević 2, Breti, Blagojević, Todorović 1, Kovačević 7. Trener: Žikica Milosavljević

Izvor: SDCZ, zvanični sajt

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama