Fudbal Fudbal/Vesti Fudbal/Omladinski pogon

ZVEZDINI BISERI – ŠEST POBEDA NAŠIH TALENATA

Izvor: SD Crvena zvezda

Tokom vikenda talenti iz naše Omladinske škole odigrali su deset utakmica, od toga četiri na domaćem terenu i ostvarili šest pobeda.

Izabranici Marka Neđića odigrali su nerešeno na neugodnom gostovanju u Kruševcu sa ekipom Napretka. Rezultat je bio 0:0 uprkos inicijativi koju su imali tokom čitavog duela u okviru 11. kola Omladinske lige Srbije, našim juniorima nedostajalo je više sreće kako bi iz Kruševca poneli sva tri boda.Već u narednom kolu pulene Marka Neđića očekuje meč na terenima iza juga Marakane protiv TSC-a u kom će imati priliku da zabeleže dobar rezultat i devetu pobedu u sezoni. Omladinska selekcija našeg razvojnog tima poražena je na gostovanju od ekipe TSC-a rezultatom 1:0 i pored velikog broja prilika.

1. Brodarac – 27 bodova, gol razlika 22:8

2. Crvena zvezda – 26 bodova, gol razlika 32:8

3. Partizan – 26 bodova, gol razlika 26:9

———

12. Grafičar – 15 bodova, gol razlika 13:15

Strelci: Mateja Bačanin (Crvena zvezda, 9 golova), Nikola Knežević (Crvena zvezda, 8 golova), Nikola Mituljikić (Crvena zvezda, 3 gola) i Petar Piplica (Grafičar, 3 gola).

Sjajnu igru prikazali su kadeti Crvene zvezde koji su savladali ekipu Napretka na gostujućem terenu rezultatom 5:0. Utakmica 11. kola Kadetske lige Srbije otvorena je auto-golom Andrije Nikolića, a onda su mrežu rivala pogađali Mirko Nikolašević, Jovan Mijatović, Davor Rakić i Stefan Miladinović za sigurna tri boda i sedmu pobedu u sezoni. Talenti koje sa klupe predvodi Nikola Đurović još jednom su pokazali raskošan talenat savladavši ekipu TSC-a u gostima rezultatom 7:2, a čak sedam različitih igrača se upisalo i listu strelaca, što dovoljno govori o timskoj igri kadeta Grafičara, pogađali su: Luka Bošković, Aleksandar Kahvić, Stefan Melentijević, Ognjen Mimović, Ignjat Brajić, Pavle Ognjenović i Aleksa Jovanović.

1. Čukarički – 26 bodova, gol razlika 32:9

2. Vojvodina – 26 bodova, gol razlika 35:14

3. Partizan – 25 bodova, gol razlika 33:4

4. Crvena zvezda – 24 boda, gol razlika 33:9

5. Grafičar – 21 bod, gol razlika 35:14

Strelci: Aleksandar Kahvić (Grafičar, 16 golova), Davor Rakić (Crvena zvezda, 8 golova), Jovan Mijatović i Mirko Nikolašević (Crvena zvezda, 5 golova).

Fudbaleri našeg razvojnog tima Grafičara upisali su četvrtu pobedu u sezoni savladavši ekipu Zemuna u okviru 8. kola Prve lige Srbije rezultatom 1:0. Tačku na meč stavio je Stefan Cvetković sjajnim udarcem u 65. minutu. Izabranici Radomira Kokovića imali su priliku da postignu gol i iz penala u 39. minutu, ali je udarac Pobulića zaustavio Pejović.

1. Kabel – 22 boda, gol razlika 14:4

2. Radnički 1923 – 20 bodova, gol razlika 17:6

3. Kolubara – 15 bodova, gol razlika 13:12

4. Grafičar – 14 bodova, gol razlika 12:8

Izabranici Srđana Bugarskog poraženi su u okviru 8. kola Lige mlađih kadeta od ekipe Ole-a rezultatom 2:1. Jedino gol za naš tim postigao je Uroš Petrović u 21. minutu meča.

Pioniri Crvene zvezde nastavili su da ređaju pobede i zadržali stopostotan učinak savladavši Rad rezultatom 2:1. U listu strelaca za ekipu Bojana Maćešića upisali su se Teodor Ilić i Luka Đorđević. Crveno-beli su sjajnom partijum na terenima iza juga Marakane ostvarili i četvrtu pobedu ove sezone u isto toliko odigranih mečeva. Pođednako uspešni bili su i dečaci koje sa klupe predvodi Milorad Vilotić. Pionirska selekcije našeg razvojnog tima savladala je Adu rezultatom 5:0, a posebno se istakao Davorin Tošić koji je postigao četiri gola, dok se u strelce upisao i Aleksa Vasilić.

Uprkos dobroj igri koju su prikazali, mlađi pioniri našeg razvojnog tima Grafičara poraženi su od Partizana rezultatom 2:0 na terenima naše Omladinske škole. Puleni Miloša Đorđevića imali su izgledne prilike, pre svih Krstić i Vulićević, ali im je nedostajalo više sreće u završnici.

Petlići Crvene zvezde savladali su Obrenovac 1905 na gostujućem terenu rezultatom 3:1, a pogotke za tim Danila Tešića postigli su Vuk Vasilić, Nemanja Cvitko i Dimitrije Adamović.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama