Фудбал Фудбал/Вести

У СРБИЈИ НИКАД УБЕДЉИВИЈИ

Извор: СД Црвена звезда

Допадљиве акције, атрактивни пасови, ефикасни нападачи и дефанзивци који чекају прекид да се упишу у стрелце – све то нас доводи до тога да су фудбалери Црвене звезде на два меча постигли 10 погодака.

Дијело Фалћинели (три), Жељко Гаврић (два), Вељко Николић, Мирко Иванић, Милан Павков, Александар Катаи и Радован Панков – о тимској игри довољно говори чињеница да се седам различитих фудбалера уписало у стрелце на последња два меча, на којима је Црвена звезда савладала Вождовац 6:0, а потом лучанску Младост 4:0. Занимљив је и податак да је Црвена звезда у уводних девет кола Суперлиге, на свакој, осим на утакмици са Пролетером постигла бар три поготка, што нас доводи до феноменалне гол разлике 31:3. Дакле, наш клуб постиже 3,44 гола по мечу. Управо је нападачки стил игре оно што краси и одликује фудбалску филозофију Дејана Станковића – а када је тако онда сви врве од самопоуздања, па је већ 14 наших ведета успело да се упише у стрелце у уводних девет кола Суперлиге Србије.

Ипак, десет голова, без примљеног поготка на два меча је најбоља гол разлика Црвене звезде током 180 минута у првенству, од осамостаљења Србије. Постлигли су црвено-бели у сезони 2017/18, 10 погодака на два меча, али су и примили гол. Тада је тренер био Владан Милојевић, а прво је савладан Раднички из Ниша резултатом 4:0 (Пешић (три) и Канга), а потом Рад 6:1 (Боаћи (четири), Пешић (два)). Дејан Станковић као тренер Црвене звезде је већ успео да предводећи екипу са клупе доведе тим до тога да постигне девет погодака за 180 минута и то не тако давно. У самој завршници прошле сезоне, савладали смо Рад резултатом 5:0 (Вукановић (два), Иванић, Бабић, Дегенек), а потом и Радник 4:1 (Панков, Бабић, Радуловић, Симић).

У још неколико наврата смо постизали девет голова за 180 минута. Прво у сезони 2007/08 (Бежанија 4:1, Војводина 5:1), потом 2012/13 (БСК Борча 7:2, Доњи Срем 2:1), и онда 2016/17 (Радник 5:0, Нови Пазар 4:1).

Ипак, судећи по томе колико нападачки игра Црвена звезда, није немогуће да већ ове сезоне Дејан Станковић са играчима обори рекорд који су лично поставили.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама