Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Zvezda ubedljiva u Lučanima

Nastavljaju fudbaleri Crvene zvezde sa ubedljivim partijama u prvenstvu, pa su tako i u okviru devetog kola Superlige Srbije savladali lučansku Mladost u gostima rezultatom 4:0. Radost Dejanu Stankoviću golovima doneli su Željko Gavrić, Aleksandar Katai i Dijego Falćineli, a sopstvenu mrežu pogodio je Krajišnik čime je postavio konačan rezultat na današnjem meču.

Mladost – Crvena zvezda 4:0 (1:0)

Stadion: “FK Mladost”.

Sudija: Milan Ilić.

Strelci: Gavrić u 37, Katai u 54, Falćineli u 56. i Krajšnik (auto-gol) u 70. minutu.

Mladost: Zečević, L. Jovanović, Krajišnik, Radivojević, Babić (od 46. Odita), Mićević (od 46. Milošević), Cvetković (od 76. Perović), Ješić (od 61. Baha), P. Jovanović, Bojović (od 90. Kos), Šatara.

Rezerve: Knežević, Marković, Milošević, Kos, Odita, Baha, Perović, Stanisavljević, Selenić.

Crvena zvezda: Borjan, Gajić, Pankov (od 76. Eraković), Degenek, Rodić (od 53. Gobeljić), Petrović (od 53. Kanga), Nikolić, Ivanić, Gavrić, Katai (od 64. Ben), Falćineli (od 76. Pavkov).

Rezerve: Popović, Gobeljić, Milunović, Eraković, Jovančić, Kanga, Ben, Spiridonović, Vukanović, Radulović, Pavkov.

Žuti karton: Perović (Mladost).  

Gađali su u petom minutu sa distance i Gavrić i Nikolić, snažno, ali bez uspeha, čime su najavili šta će biti jedno od oružja u ofanzivnom arsenalu tima Dejana Stankovića. Pokazuje Gajić, sada već u kontinuitetu, da je ozbiljna napadačka opcija za naš tim, pa je u 10. minutu posle prodora po desnom boku snažno šutirao, međutim, Zečević je paradom uspeo da zaustavi udarac. Iz kornera koji je usledio posle te akcije je zapretio i Gavrić, međutim, pravo u naručje golmana domaćih.

Razmenili su dodavanje Nikolić i Katai, loptu je uštopao Gavrić i odigrao do Ivanića koji je centrirao, a ova fenomenalna akcija iz 16. minuta završena je udarcem Gajića glavom pored stative. Kiša koja je neprestano padala tokom čitavog  meča u Lučanima je otežavala obema ekipa da na bilo kakav način kreiraju igre. Pokušavao je Falćineli u nekoliko navarata da se nađe u poziciji za pogodak, a posebno je upečatljiv onaj iz 27. minuta kada je prebacio prečku Zečevićevog gola sa ivice kaznenog prostora. Ipak, “bunker” domaćih srušio je Željko Gavrić u 37. minutu. Nikolić je prihvatio pas na levoj strani, zavrnuo loptu na prvu stativu, a tamo je utrčao Gavrić i rutinski savladao Zečevića. Mogli su crveno-beli da udvostruče prednost samo minut kasnije. Ivanić je prošao po levoj strani i centrirao za Gajića koji je, bez oklevanja, šutirao, ali je Ješić na gol-liniji zaustavio loptu, posle čega su puleni Dejana Stankovića mirno priveli poluvreme kraju i otišli sa minimanlnim vođstvom na odmor.

Već na startu drugog dela igre je fenomenalno povukao loptu više od dvadesetak metara i stigao praktično do šesnaesterca domaćih te uposlio Kataija koji posle solo prodora šutira tik pored stative. Ipak, uspešniji je bio Katai u 54. minutu. Gavrić je prošao po desnoj strani i odlično uposlio Falćinelija koji je šutirao pravo u Zečevića sa desetak metara, kada se lopta odbila do Kataija koji je driblingom fenomenalno nadmudrio Miloševića i rutinski matirao golmana domaćih. Nagovestio je Falićineli već protiv Voždovca, u prethodnom kolu, da poseduje sjajne golgeterske sposobnosti, a to je odlučio da demonstrira i danas. Svega dva minuta posle gola Gavrića, Kanga je oštro centrirao sa leve strane terena, najviši u skoku je bio italijanski napadač i u maniru rasnih strelaca rutinski pogodio mrežu gola koji čuva Zečević.

Silovitim udarcima su Gajić i Degenek pokazali golmanu Mladosti da Crvena zvezda ne planira da se zaustavi na cifri tri, što se tiče postignutih pogodaka, iako je konkretno u ove dve situacije Zečević bio uspešniji. Četvrti pogodak na meču viđen je u 70. minutu kada je ponovo Kanga bio arhitekta Zvezdinog gola. Sjajno je izveo prekid, a Krajišnik je bio taj koji je glavom, iako je bio leđima okrenut od sopstvenog gola, poslao loptu iza leđa Zečevića. Time je postavljen konačan rezultat, iako su crveno-beli mogli još ubedljivije da pobede preko raspoloženog Ivanića. Izabranici Dejana Stankovića su posle devet odigranih kola ostvarili maksimalan učinak i osvojili 27 bodova. 

Izvor: FKCZ, zvanični sajt

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama