Odbojka Odbojka/Izveštaji Odbojkaši SDCZ

Momcima pobeda i dva boda

Naši odbojkaši su na svom terenu u prvom kolu Superlige Srbije ostvarili veliku pobedu protiv gradskog rivala, ekipe Partizan Soccer, rezultatom 3:2 (22:25, 23:25, 25:19, 25:20, 15:13).

Tomislav Kukanjac je u prvom meču nove sezone šansu dao postavi Popović-Meljanac u dijagonali tehničar-korektor, primačima Eremiću i Tadiću i Stankoviću i Sinđeliću na blokerskim pozicijama. Iako je Partizan poveo na samom početku, naši momci su do same završnice seta došli do izjednačene igre i rezultata 20:20. Ipak, gosti su do kraja bili precizniji i set dobili sa 25:22.

Gostujući tim je i drugi set počeo sigurnije i bio u konstantnoj prednosti od nekoliko poena. Na rezultatu 17:13 za Partizan trener Tomislav Kukanjac je u igru uveo iskusnog kapitena Nemanju Stefanovića. Ponovo su naši momci dodali gas i kvalitetnom igrom došli do 22:23. Eremić je osvojio dvadeset treći poen za Zvezdu, ali Koprivica stavlja tačku na ovaj set osvojivši poslednja tri poena za Partizan Soccer.

Naši momci kao da su se tek od trećeg seta dobro zagrejali. Igralo se oštro sa obe strane ali igrači Crvene zvezde ovoga puta nisu dozvolili iznenađenje. Treći set su dobili rezultatom 25:19, a četvrti sa 25:20.

Za peti, odlučujući set su bili potrebni jaki nervi i mirna glava. U tim trenucima su Zvezdini igrači pokazali kvalitet više. Ni posle vođstva gostiju od 11:8 se nisu predavali. Tehničar Popović je u završnici najviše poverenja imao u Meljanca i Tadića i pobeda je zasluženo pripala našim odbojkašima.

Najviše poena za Crvenu zvezdu je osvojio Meljanac (38), a za Partizan Soccer Marinović (25).

U narednom kolu Crvena zvezda gostuje Mladom radniku iz Požarevca.

CRVENA ZVEZDA – PARTIZAN SOCCER 3:2 (22:25, 23:25, 25:19, 25:20, 15:13)

Beograd- Dvorana: USC Voždovac Sudije: Goran Gradinski i Vladimir Cvetković

CRVENA ZVEZDA: Meljanac N. 38, Jevtić P. (libero), Sinđelić M. 6, Stanković Č. 9, Tadić L. 21, Trifunović F. (libero), Eremić V. 11, Mašulović V., Fet S., Popović M. 5, Stanković D., Andonović A., Stefanović N. 2. Nisu igrali: Dodić L. i Ilić D. Trener: Tomislav Kukanjac

PARTIZAN SOCCER: Arsenoski M. 1, Jovanović M., Marinović L. 25, Lekić F. 8, Koprivica L. 17, Huzejrović A., Janković S., Stašević L. (libero), Petrović D. 8, Pepić M. 14. Nisu igrali:Đoput I. i Jovanović M. Trener: Bojan Janjić

Izvor: OKCZ, zvanični sajt

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama