Фудбал Фудбал/Вести

СТАНКОВИЋ: ЦИЉ ЈЕ ИСПУЊЕН

Извор: СД Црвена звезда

Црвена звезда је савладала албанског представника Тирану у другом колу квалификација за Лигу шампиона на гостујућем терену резултатом 1:0, а Дејан Станковић је истакао да је циљ проласком у наредну рунду – испуњен.

– Честитам играчима, клубу и навијачима на пролазу у наредну рунду. Заиста није било лако и то сте могли да видите. Правили смо ситне грешке које су нас реметиле и што се тиче самопоуздања, и стајања и трчања. Ипак, момци су успели да се издигну, а морам и да кажем да смо играли против искусне екипе која има квалитет. Победи се у зубе не гледа, а циљ је испуњен проласком у наредну рунду такмичења – почео је Станковић.

Истакао је шеф стручног штаба нашег тима да ни у једном тренутку није осећао страх током меча.

– Можда сам био забринут, али не и уплашен. Ако смо имали среће, онда морам да кажем да се и то заслужује. Било је и добрих и лоших ствари, има простора за анализу, питао се данас и противник. Оно што је најважније је то да смо прошли у наредну рунду квалификација, а да ли смо постигли један или десет голова је мање битно. Исход би био исти.

Сматра Станковић да има још простора за напредак у игри нашег тима, као и да ће репрезентативна пауза добро послужити играчима.

– Ово сигурно није наше најбоље издање. Имамо времена да исправимо ствари, али смо у распореду сталног играња утакмица. Већ у недељу нас чека сусрет са ТСЦ-ом, после тога  иде репрезентативна пауза. Задовољан сам играчима, иако сматрам да може боље. Некад ми је драже и овако да победимо, када је тешко, када сви заједно морају да се боре и да делују као екипа. Тако се расте и стиче карактер. Заиста, свака част и играчима који су почели, као и  онима који су ушли са клупе, борили су се за Црвену звезду – подвукао је Станковић.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама