Фудбал Фудбал/Најава утакмица

Станковић: Против Радничког и умора

Фудбалери Црвене звезде победом против Новог Пазара започели су сезону, а шеф стручног штаба Дејан Станковић изнео је очекивања пред меч другог кола Суперлиге Србије у којем ће црвено-бели дочекати екипу Радничког из Ниша у среду од 19 часова.

– Видели смо и против Металца да Раднички игра заиста добро. Спремни смо за надигравање са њима, без обзира у ком ће саставу изаћи на терен. Ми ћемо играти нашу игру и идемо на још једну победу у првенству. Сигурно ће бити ротација у нашој екипи. Припреме смо започели 11. јула и неизбежно је да играчи осећају умор. После одрађеног лаганог  јутарњег тренинга, видећемо како се играчи осећају и којих 11 ће се наћи на терену – почео је Станковић.

Говорио је шеф стручног штаба нашег тима и о здравственом билтену екипе.

– Радује ме што се Његош Петровић вратио тренинзима са екипом. Видећемо да ли ће бити у стању да почне утакмицу. Такође Бен тренира са тимом што је јако добра вест за нас. Осим њих, Милуновић је почео са трчањем и за неких седам дана очекујемо да буде у пуном тренажном процесу. Жељко Гаврић се такође вратио после тешке повреде коју је зарадио на утакмици против ТСЦ-а и биће у конкуренцији за сутрашњу утакмицу.

Осврнуо се некадашњи капитен и на везисту црвено-белих, који је пролећни део сезоне пропустио због повреде.

– Веома је битно што смо сачували Санога крајем прошле сезоне. Дуг временски период није играо званичне утакмице, али из дуела у дуел је све бољи. То доказује да је велико појачање, нема изненађења за њега не плаши се ничега и никога. Видећемо сутра како се осећа, а потом одлучити да ли ће бити у саставу.

Шеф стручног штаба напоменуо је да његов тим тек очекује напоран ритам.

– Утакмица против Новог Пазара није показала ништа ново. Знам како момци играју и колико се дају, нема опуштања и сваки играч мора да буде максимално спреман. Задовољан сам у овом тренутку, тек нас очекује напоран ритам када почну квалификације.

Дејан Станковић истакао је да млади играчи који стасавају у нашој Омладинској школи представљају будућност клуба и да треба да следе пример Страхиње Ераковића.

– Презадовољан сам Ераковићем, познајем га још из кадетске и омладинске репрезентације. Одушевљен сам његовим напретком. Дебитовао је против Новог Пазара, био је један од најбољих играча на терену, али због ротације неће почети против Радничког. Седамнаест момака из Омладинске школе потписало је професионалне уговоре и сигурно да Ераковић треба да им буде пример како се долази до првог тима Црвене звезде – закључио је шеф стручног штаба Дејан Станковић.

Извор: ФКЦЗ, званични сајт

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама