Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Звезда сигурна против Радничког

Савладали су фудбалери Црвене звезде екипу Радничког из Ниша (3:0) у оквиру 2. кола Суперлиге Србије, чиме су остварили још једну победу у уводном делу првенства. Мрежу ривала су погађали Вељко Николић, Срђан Спиридоновић и Александар Катаи.

Црвена звезда – Раднички Ниш 3:0 (2:0)

Стадион: „Рајко Митић“.

Судија: Лазар Лукић.

Стрелци: Николић у 43, Спиридоновић у 45. и Катаи у 76. минуту.

Црвена звезда: Борјан, Гобељић, Панков, Дегенек, Родић (од 78. Гајић), Петровић (од 71. Саного), Николић, Иванић (од 71. Вулић), Спиридоновић, Катаи (од 78.  Крстовић), Томане (од 46. Бен).

Резерве: Поповић, Гајић, Бабић, Јовичић, Саного, Вулић, Бен, Радуловић, Гаврић, Вукановић, Крстовић.

Раднички Ниш: Ристић, Стевановић, Бјеличић, Шљивић (од 82. Дашић), Суботић (од 60. Т. Петровић), Пејовић, Митровић (од 46. Гаврић), Ћирковић, Стоиљковић (од 85. Спасић), Пантелић, Живковић (од 46. Н. Којић).

Резерве: М. Којић, Марковић, Спасић, Н. Којић, Гаврић, Касалица, Милорадовић, Л. Петровић, Т. Петровић, Дашић.

Жути картони: Родић (Црвена звезда), Стевановић, Суботић (Раднички).

Увертиру у меч имали смо у додели признања за Милоша Вулића чији је слободњак против Напретка проглашен за најлепши гол 1. кола Суперлиге Србије.

Мирно, уводно одмеравање снага прекинуо је Катаи ударцем у 2. минуту после продора Гобељића, али се нашао Стевановић поред наше “десетке” и изблокирао ударац, а потом је и Спиридоновић погодио спољни део мреже после добре комбинације на левом боку. Настављали су наши крилни нападачи да задају главобољу противничкој одбрани. Прошао је Катаи по боку у 13. минуту, сјајно одиграо за Спиридоновића који је без оклевања шутирао са неколико метара, али погодио Ћирковића на гол-линији. Комбиновали су Катаи и Гобељић у 19. минуту после слободног ударца, али је наш десни бек снажно шутирао и погодио спољни део мреже са ивице казненог простора. Мало је фалило Панкову да у 26. минуту постигне гол и то на свој 25 рођендан. Центрирао је Катаи из угла, а ударац главом нашег штопера је завршио тик поред стативе.

Показао је луцидност Катаи у 39. минуту када је прихватио лопту од Иванића и издриблао Стевановића, али је дефанзивац Радничког у последњем тренутку успео да изблокира ударац, иако се чинило да ће виртуоуз из Србобрана послати лопту у мрежу. Изгледну шансу имао је и Дегенек у 42. минуту када му је Панков после прекида спустио лопту, али је наш штопер са неколико метара шутирао преко гола. Ипак, бункер гостију је пробијен у 43. минуту од стране Вељка Николића. Прихватио је талентовани везиста лопту на двадесетак метара од гола, шутирао из прве и погодио рашље Ристићевог гола. А где је први – ту је и други. Феноменално је Катаи повукао контру, а онда су Иванић и Спиридоновић искомбиновали као да цео живот играју заједно, након чега је наша летња аквизиција погодила мрежу гола Радничког. Тиме је Спиридоновић наставио голгетерску серију започету још на припремама, након чега су изабраници Дејана Станковића могли мирно да оду на петнаестоминутни одмор.

Атрактивно је покушао Бен на старту другог дела игре, одмах након уласка на терен, али је ипак помоћни судија сигнализирао офсајд, но у сваком случају, лопта је завршила поред стативе. Постигао је Бен погодак у 52. минуту, након што је био највиши у скоку, али се поново нашао у недозвољеној позицији. Био је и разигравачки расположен нападач са Комора, па је у 54.минуту феноменално упослио Иванића који је себи дао прејак фор, што је олакшало посао Ристићу да правовремено истрчи и одбрани ударац. Наставио је Катаи и у другом полувремену да дриблинзима оставља Нишлије без решења. Играо се 57. минут када је феноменалним продором иза себе оставио двојицу играча, али ипак погодио спољни део мреже.

Покушавали су наши фудбалери да ударцима са дистанце изненаде Ристића. Прво је Петровић шутирао у 65, а потом и Спиридоновић у 68. минуту, али су успели дефанзивци гостију оба пута да се нађу на правом месту и блокирају покушаје. Апсолутно је Александар Катаи заслужио да се упише у стрелце на данашњем мечу. Сјајно га је Спиридоновић упослио у казненом простору гостију, а Звездина “десетка” је у 76. минуту послала прецизну лопту у угао и матирала Ристића. Претили су Бен, Крстовић и Саного до последњег звиждука, али је резултат остао идентичан као и онај из прошлог кола, када је Црвена звезда савладала Нови Пазар – 3:0. 

Извор: ФКЦЗ, званични сајт

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама