Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Crvena zvezda slavila protiv IMT-a

U prvoj kontrolnoj utakmici koju su fudbaleri Crvene zvezde odigrali u okviru priprema za novu sezonu, ostvarena je pobeda u duelu sa IMT-om (2:0). Radost timu Dejana Stankovića doneli su Mirko Ivanić u 51. minutu i Andrija Radulović u 85. minutu meča.

Crvena zvezda – IMT 2:0 (0:0)

Stadion: FK Železničar, Lajkovac.

Sudija: Marko Ivković.

Strelci: Ivanić u 51. i Radulović u 85. minutu.

Crvena zvezda: Vasiljević, Mitrović, Degenek, S. Babić, Hajdin, Matić, I. Babić, Garsija, Vukanović, Simić, Krstović.

U drugom poluvremenu: Borjan, Gajić, Milunović, Pankov, Rodić, Sanogo, Vulić, Ivanić, Radulović, Katai, Tomane.

IMT: Blagojević, Damjanović, Ivanović, Marković, Zorić, Jovanović, Stefanović, Glišić, Lučić, Peralović, Đuričković.

Igrali su još: Crnobrnja, Toni, Ilić, Lukić, Đuković, Puletić, Tejić.

Uprkos tome što su naši fudbaleri odradili jutarnji trening, popodne ih je dočekala utakmica.

Otvaranje meča obeležio je visoki presing naših fudbalera koji su veoma ofanzivno izašli pred tim Zorana Rendulića, nekadašnjeg fudbalera Crvene zvezde, a sada trenera IMT-a. Ipak, uzvraćali su „traktoristi“ kontra napadima, ali su bili veoma koncentrisani naši defanzivci na čelu sa golmanom Vasiljevićem koji je dobro intervenisao u 5. minutu posle pokušaja Glišića. Kolosalnu priliku za naš tim imao je Krstović koji je u 16. minutu šutirao tik pored desne stative Blagojevića.

Pretili su crveno-beli i u 27. minutu kada je posle centaršuta Vukanovića, loptu primio Krstović i proigrao ofanzivnijeg Babića u našem timu – Iliju, međutim, udarac fudbalera rođenog 2002. godine biva izblokiran u poslednjem trenutku. Upravo je mladi Babić, zajedno sa Vukanovićem, pravio i najviše problema poslednjoj liniji IMT-a u prvom poluvremenu, a malo je falilo da se Srđan Babić, koji je tokom prošle sezone demonstrirao da je veoma opasan posle prekida upiše u strelce u 44. minutu, ali se Blagojević pomučio i uspeo da odbrani.

Nije trebalo Kataiu da po ulasku na teren podseti na sve ono što ume i što je demonstrirao u prvom navratu kada je nosio dres Crvene zvezde. Pokušao je posle nekoliko driblinga da iznenadi golmana Blagojevića udarcem iskosa, ali je čuvar mreže IMT-a uspeo da interveniše. Naš tim je do prednosti došao u 51. minutu posle fenomenalne akcije u kojoj su učestvovali Ivanić i Katai. Prvo je Ivanić povukao kontru, potom je proigrao Kataia koji je nesebično vratio loptu vezisti iz Bačkog Jarka, a on rutinski matirao Blagojevića. Pokušao je i Radulović pet minuta kasnije da udvostruči prednost udarcem sa distance, dok je sa druge strane najviše pretio Lučić, momak od koga je gotovo svaki opasan napad IMT-a polazio.

Malo je sreće nedostajalo Gajiću u 63. minutu da postigne pogodak posle centaršuta Rodića, a veoma aktivan u igri bio je i Seku Sanogo koji je gotovo svaku loptu na sredini terena uspeo da osvoji. Drugi pogodak za naš tim delo je Andrije Radulovića. Talentovani vezista je u 85. minutu „promešao“ odbranu rivala, i iskosa sa ivice kaznenog prostora pogodio dalji ugao gola IMT-a, te još jednom demonstrirao raskošan potencijal koji poseduje. Vulićev udarac u nadoknadi vremena bilo je poslednje što je viđeno na današnjem meču u kom je naš tim uspeo da ostvari pobedu.

Izvor: FKCZ, zvanični sajt

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama