Fudbal Fudbal/Vesti

Poznati termini mečeva u kvalifikacijama za Ligu šampiona

Danas je na sastanku UEFA doneta odluka kako će izgledati kvalifikacioni put za Ligu šampiona i Ligu Evrope. Još uvek se ne zna da li će Crvena zvezda kvalifikacije početi u prvom ili drugom kolu, ali to ne menja mnogo, sudeći da će naš tim biti nosilac u obe runde.

Ovog leta, šampion Srbije Crvena zvezda imaće potpuno drugačiji put ka najelitnijem takmičenju u Evropi nego prethodnih godina. U prva tri kola kvalifikacija igraće se samo jedna utakmica. Nažalost Crvena zvezda, makar u onim kolima u kojima ne bude nosilac, neće imati prednost domaćeg terena pošto će se žrebom određivati ko će biti domaćin u prva tri kola.

Takođe, još uvek nije poznato da li će navijačima biti dozvoljen ulazak na stadion. Trenutno mišljenje u UEFA je da se utakmice kvalifikacija odigraju bez prisustva publike. Međutim, to se može lako promeniti, a iz UEFA su najavili da će pratiti situaciju kako bi procenili kada je pravi tajming za povratak navijača na stadione.

U plej-of rundi, poslednjoj prepreci ka Ligi šampiona, igraće se uobičajene dve utakmice. Termini početka kvalifikacija su:

1. kolo – 18. i 19. avgust;

2. kolo – 25. i 26. avgust;

3. kolo – 15. i 16. septembar;

Plej-of – 22. i 23 septembar(prvi meč), 29. i 30. septembar(drugi meč).

Start grupna faze Lige šampiona planiran je za 20. oktobar.

Izvor: FKCZ, zvanični sajt

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama