Фудбал Фудбал/Вести

Познати термини мечева у квалификацијама за Лигу шампиона

Данас је на састанку УЕФА донета одлука како ће изгледати квалификациони пут за Лигу шампиона и Лигу Европе. Још увек се не зна да ли ће Црвена звезда квалификације почети у првом или другом колу, али то не мења много, судећи да ће наш тим бити носилац у обе рунде.

Овог лета, шампион Србије Црвена звезда имаће потпуно другачији пут ка најелитнијем такмичењу у Европи него претходних година. У прва три кола квалификација играће се само једна утакмица. Нажалост Црвена звезда, макар у оним колима у којима не буде носилац, неће имати предност домаћег терена пошто ће се жребом одређивати ко ће бити домаћин у прва три кола.

Такође, још увек није познато да ли ће навијачима бити дозвољен улазак на стадион. Тренутно мишљење у УЕФА је да се утакмице квалификација одиграју без присуства публике. Међутим, то се може лако променити, а из УЕФА су најавили да ће пратити ситуацију како би проценили када је прави тајминг за повратак навијача на стадионе.

У плеј-оф рунди, последњој препреци ка Лиги шампиона, играће се уобичајене две утакмице. Термини почетка квалификација су:

1. коло – 18. и 19. август;

2. коло – 25. и 26. август;

3. коло – 15. и 16. септембар;

Плеј-оф – 22. и 23 септембар(први меч), 29. и 30. септембар(други меч).

Старт групна фазе Лиге шампиона планиран је за 20. октобар.

Извор: ФКЦЗ, званични сајт

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама