Fudbal

U susret protivniku – Inđija

Fudbaleri Crvene zvezde, šampioni Srbije, sutra od 17 časova gostuju ekipi Inđije u istoimenom gradu u okviru četvrtfinala Kupa Srbije. Sutrašnji meč biće tek peti duel dva tima u istoriji, a prvi u kup takmičenju.

Puleni Dejana Stankovića su u petak pobedili ekipu Rada na Banjici (5:0) i tim trijumfom matematički obezbedili titulu prvaka za sezonu 2019/2020. Naši igrači su sada usresređeni na Kup Srbije, takmičenje koje se dugo čeka u Ljutice Bogdana. Sigurno je da su crveno-beli posebno motivisani činjenicom da mogu da osvoje duplu krunu ove sezone i time zaokruže više nego uspešnu sportsku godinu. Rival je Inđija, koja se do sada pokazala kao neugodan rival, ali verujemo da će naš tim nastaviti tamo gde je i stao – sa pobedama.

MEĐUSOBNI DUELI

Crveno-beli su protiv Inđije do sada odigrali samo četiri prvenstvena duela i to dva u sezoni 2010/11, kao i ove takmičarske godine. Prvi okršaj igrao se u Inđiji u okviru drugog kola Superlige, kada je naš tim slavio rezultatom 1:0 golom Miloša Trifunovića u sedmom minutu. Sledeći meč odigrao se na Marakani, gde je takođe naš tim zabeležio pobedu, ovog puta rezultatom 3:1, a strelci za crveno-bele bili su Ninkov, Koroman i Vešović.

Prvi duel ove sezone protiv ekipe iz Srema odigrali smo na Marakani kada je naš tim slavio rezultatom 2:1, golovima Milana Pavkova u okviru osmog kola Superlige Srbije. Drugi susret odigrao se u Inđiji kada je tim Dejana Stankovića remizirao (1:1), a gol za crveno-bele postigao je El Fardu Ben.

BUDITE UZ ZVEZDU

Direktan prenos utakmice protiv Inđije možete pratiti na kanalu Arenasport 1 sa početkom od 17 časova. Ukoliko niste u prilici da pratite video prenos uživo, možete biti uz naše momke i na Zvezdinoj aplikaciji, putem tekstualnog prenosa na našem Meč centru, koji je aktivan na svakom meču iz minuta u minut, kao i na zvaničnom Tviter profilu.

FORMA EKIPA

Izabranici Dejana Stankovića osvojili su šampionsku titulu trijumfom na Banjici tri kola pre kraja, a pobedama nad Čukaričkim, Vojvodinom, Mačvom, Napretkom i remijem sa Inđijom i Partizanom, naš tim je osvojio 17 bodova u prolećnom delu prvenstva i nalazi se na prvom mestu sa 72 osvojenih bodova. Ekipa Inđije je u prethodnih pet mečeva upisala jednu pobedu, jedan remi i tri poraza i trenutno se nalazi na 14. poziciji sa 19 osvojenih bodova.

REČ DEJANA STANKOVIĆA

Prvi u nizu izazova koji izabranike Dejana Stankovića očekuje na putu do osvajanja Kupa Srbije je meč sa Inđijom koji je na programu sutra od 17 časova. Naglasio je šef stručnog štaba našeg tima da je osvajanje duple krune prioritet u ovom trenutku.

– Arhivirali smo utakmicu sa Radom. Titula je uzeta, a sad idemo i na Kup. Čeka nas četvrtfinalni meč sa Inđijom, na terenu gde smo imali dosta problema u prvenstvu. Mnogo smo naučili iz te utakmice, promenili smo pristup posle tog meča i “namestili” glavu. Ostali smo bez dva boda u Inđija, ali smo mnogo dobili iz tog meča. Idemo u Inđiju da nastavimo put ka duploj kruni, to je naš zadatak i cilj od kog ne odustajemo – rekao je Stanković.

NAJBOLJI PROTIVNIČKI IGRAČI

Ekipa Inđije sastavljena je uglavnom od iskusnih superligaških igrača. Stubovi odbrane su Miloš Mihajlov i Mihailo Jovanović. U veznom redu se nalaze mladi Purtić, Banjac, kao i iskusni Dimitrov i Milosavljev. U samom špicu napada je takođe igrač dobro poznat superligaškoj javnosti, Brana Ilić.

SUDIJA MEČA

Glavni sudija četvrtfinalnog meča biće Lazar Lukić iz Beograda. Pomagaće mu Dragan Bogićević i Bojan Banović.

OSTALI MEČEVI KUPA:

Sreda 3. jun:

Čukarički – Radnički Niš od 15 časova;
Radnik – Partizan od 17 časova i 30 minuta;
Vojvodina – Mladost od 20 časova.

Izvor: FKCZ, zvanični sajt

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama