Фудбал

У сусрет противнику – Инђија

Фудбалери Црвене звезде, шампиони Србије, сутра од 17 часова гостују екипи Инђије у истоименом граду у оквиру четвртфинала Купа Србије. Сутрашњи меч биће тек пети дуел два тима у историји, а први у куп такмичењу.

Пулени Дејана Станковића су у петак победили екипу Рада на Бањици (5:0) и тим тријумфом математички обезбедили титулу првака за сезону 2019/2020. Наши играчи су сада усресређени на Куп Србије, такмичење које се дуго чека у Љутице Богдана. Сигурно је да су црвено-бели посебно мотивисани чињеницом да могу да освоје дуплу круну ове сезоне и тиме заокруже више него успешну спортску годину. Ривал је Инђија, која се до сада показала као неугодан ривал, али верујемо да ће наш тим наставити тамо где је и стао – са победама.

МЕЂУСОБНИ ДУЕЛИ

Црвено-бели су против Инђије до сада одиграли само четири првенствена дуела и то два у сезони 2010/11, као и ове такмичарске године. Први окршај играо се у Инђији у оквиру другог кола Суперлиге, када је наш тим славио резултатом 1:0 голом Милоша Трифуновића у седмом минуту. Следећи меч одиграо се на Маракани, где је такође наш тим забележио победу, овог пута резултатом 3:1, а стрелци за црвено-беле били су Нинков, Короман и Вешовић.

Први дуел ове сезоне против екипе из Срема одиграли смо на Маракани када је наш тим славио резултатом 2:1, головима Милана Павкова у оквиру осмог кола Суперлиге Србије. Други сусрет одиграо се у Инђији када је тим Дејана Станковића ремизирао (1:1), а гол за црвено-беле постигао је Ел Фарду Бен.

БУДИТЕ УЗ ЗВЕЗДУ

Директан пренос утакмице против Инђије можете пратити на каналу Аренаспорт 1 са почетком од 17 часова. Уколико нисте у прилици да пратите видео пренос уживо, можете бити уз наше момке и на Звездиној апликацији, путем текстуалног преноса на нашем Меч центру, који је активан на сваком мечу из минута у минут, као и на званичном Твитер профилу.

ФОРМА ЕКИПА

Изабраници Дејана Станковића освојили су шампионску титулу тријумфом на Бањици три кола пре краја, а победама над Чукаричким, Војводином, Мачвом, Напретком и ремијем са Инђијом и Партизаном, наш тим је освојио 17 бодова у пролећном делу првенства и налази се на првом месту са 72 освојених бодова. Екипа Инђије је у претходних пет мечева уписала једну победу, један реми и три пораза и тренутно се налази на 14. позицији са 19 освојених бодова.

РЕЧ ДЕЈАНА СТАНКОВИЋА

Први у низу изазова који изабранике Дејана Станковића очекује на путу до освајања Купа Србије је меч са Инђијом који је на програму сутра од 17 часова. Нагласио је шеф стручног штаба нашег тима да је освајање дупле круне приоритет у овом тренутку.

– Архивирали смо утакмицу са Радом. Титула је узета, а сад идемо и на Куп. Чека нас четвртфинални меч са Инђијом, на терену где смо имали доста проблема у првенству. Много смо научили из те утакмице, променили смо приступ после тог меча и “наместили” главу. Остали смо без два бода у Инђија, али смо много добили из тог меча. Идемо у Инђију да наставимо пут ка дуплој круни, то је наш задатак и циљ од ког не одустајемо – рекао је Станковић.

НАЈБОЉИ ПРОТИВНИЧКИ ИГРАЧИ

Екипа Инђије састављена је углавном од искусних суперлигашких играча. Стубови одбране су Милош Михајлов и Михаило Јовановић. У везном реду се налазе млади Пуртић, Бањац, као и искусни Димитров и Милосављев. У самом шпицу напада је такође играч добро познат суперлигашкој јавности, Брана Илић.

СУДИЈА МЕЧА

Главни судија четвртфиналног меча биће Лазар Лукић из Београда. Помагаће му Драган Богићевић и Бојан Бановић.

ОСТАЛИ МЕЧЕВИ КУПА:

Среда 3. јун:

Чукарички – Раднички Ниш од 15 часова;
Радник – Партизан од 17 часова и 30 минута;
Војводина – Младост од 20 часова.

Извор: ФКЦЗ, званични сајт

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама