ин мемориам Фудбал

ИН МЕМОРИАМ – МАРКО ЕЛСНЕР

Извор: СД Црвена звезда

Фудбалски клуб Црвена звезда са великим жаљењем обавештава јавност да је данас у Љубљани, после дуже болести, у 60. години умро Марко Елснер.

Некадашњи репрезентативац Југославије и један од најбољих словеначких фудбалера свих времена носио је дрес Црвене звезде у периоду од 1983. до 1987. године, одиграо 128 утакмица уз три поготка, био је део генерације која је освојила титулу 1984. године и Купа Југославије 1985. године. Био је одличан дефанзивац, либеро племенитог кова, изванредна особа и један од миљеника навијача нашег клуба. „У Црвену звезду сам дошао као скијаш, а отишао као краљ“, рекао је Елснер по одласку у француску Ницу што довољно говори са каквим поносом је носио наш дрес.

Син некадашњег истакнутог играча и тренера Бранка Елснера, стасавао је у Инсбруку и Словану, играо пре Црвене звезде у Олимпији, а каријеру после „Маракане“ градио у Ници и Адмири. За селекцију Југославије играо је 14 пута, био је део олимпијске селекције која је на ОИ 1984. у Лос Анђелесу освојила бронзану медаљу. За селекцију Словеније у смирај каријере одиграо је две утакмице.

Време и место сахране Марка Елснера накнадно ће бити објављено.

Црвена звезда породици и пријатељима Марка Елснера изражава поруке најискренијег саучешћа.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Who's Online

Скочи на траку са алаткама