in memoriam Fudbal

IN MEMORIAM – MARKO ELSNER

Izvor: SD Crvena zvezda

Fudbalski klub Crvena zvezda sa velikim žaljenjem obaveštava javnost da je danas u Ljubljani, posle duže bolesti, u 60. godini umro Marko Elsner.

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije i jedan od najboljih slovenačkih fudbalera svih vremena nosio je dres Crvene zvezde u periodu od 1983. do 1987. godine, odigrao 128 utakmica uz tri pogotka, bio je deo generacije koja je osvojila titulu 1984. godine i Kupa Jugoslavije 1985. godine. Bio je odličan defanzivac, libero plemenitog kova, izvanredna osoba i jedan od miljenika navijača našeg kluba. „U Crvenu zvezdu sam došao kao skijaš, a otišao kao kralj“, rekao je Elsner po odlasku u francusku Nicu što dovoljno govori sa kakvim ponosom je nosio naš dres.

Sin nekadašnjeg istaknutog igrača i trenera Branka Elsnera, stasavao je u Insbruku i Slovanu, igrao pre Crvene zvezde u Olimpiji, a karijeru posle „Marakane“ gradio u Nici i Admiri. Za selekciju Jugoslavije igrao je 14 puta, bio je deo olimpijske selekcije koja je na OI 1984. u Los Anđelesu osvojila bronzanu medalju. Za selekciju Slovenije u smiraj karijere odigrao je dve utakmice.

Vreme i mesto sahrane Marka Elsnera naknadno će biti objavljeno.

Crvena zvezda porodici i prijateljima Marka Elsnera izražava poruke najiskrenijeg saučešća.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama