Fudbal Fudbal/Vesti

STANKOVIĆ: DOBAR TAJMING ZA PRVENSTVO

Izvor: SD Crvena zvezda

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković izuzetno je posvećen radu sa fudbalerima, vidi se na treninzima po grupama da je pripremio ozbiljan program povratka ekipe u takmičarsku formu u što kraćem roku. Odluku Fudbalskog saveza Srbije da se Superliga nastavi 30. maja ali u skraćenom formatu bez doigravanja primio je kao stav većine klubova.

– Poštujemo odluku Fudbalskog svaze Srbije. I ranije smo isticali da smo spremni za bilo koji format takmičenja. Smatram da je izabran dobar tajming jer će se prvenstvo završiti do 24. juna što nam daje mogućnost i dovoljno vremena da se pripremimo za narednu sezonu, kako na domaćoj tako i na internacionalnoj sceni, koja je za nas kao klub, kao ekipu veoma važna – istakao je Stanković, napominjući da ne treba posebno naglašavati da Crvena zvezda uvek ima najviše ciljeve.

Naš tim je posle veoma kvalitetnih zimskih priprema prolećni šampionat otvorio u velikom stilu, iz meča u meč je podizao i kvalitet igre pa su navijači posetom od preko 30.000 gledalaca po susretu jasno stavili do znanja da im se svidela nova filozofija i posebno energiju koju je Stanković preneo na ekipu. Naš tim je nadigrao sve ekipe iz vrha na startu proleća, pobedio kao gost Čukarički (2:0), pa kod kuće Vojvodinu (2:0) i remizirao u večitom derbiju sa Partizanom (0:0), a da su pritom svi rivali iz vrha uputili svega nekoliko udaraca ka nezaposlenom golmanu Milanu Borjanu.

Ubedljive pobede nad Mačvom u Šapcu (3:0) i Napretkom (3:0) na stadionu „Rajko Mitić“ bez prisustva publike najavljivale su još raspevaniju Crvenu zvezdu, ali je pandemija kovid 19 virusa prekinula sezonu, a Crvena zvezda je zadržala 11 bodova prednosti nad prvim pratiocem i nezadrživo hitala ka odbrani titule.

Šampionat Srbije nastavlja se 30. maja utakmicama 27. kola gde Crvena zvezda gostuje Radu na Banjici i u slučaju pobede i matematički će obezbediti 31. titulu prvaka Srbije. Naš tim zatim dočekuje Radnik (6. juna), odlazi u goste TSC (13. juna) i šampionat zaključuje utakmicom sa Proleterom na stadionu „Rajko Mitić“ 20. juna.

Crvena zvezda nastavlja takmičenje i u Kupu Srbije, očekuje se žreb za čewtvrtinale koje je na programu 3. juna, polufinala se igraju 10, a finale 24. juna.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama