Фудбал Фудбал/Вести Фудбал/Омладински погон

Омладинци и кадети Звезде прваци Србије

Одлуком Фудбалског савеза Србије да сва такмичења у млађим категоријама буду завршена на основу стања на табели закључно са 15. мартом ове године због увођења Ванредног стања, омладинци и кадети Црвене звезде проглашени су шампионима за сезону 2019/20. Омладинци нашег клуба обезбедили су и пласман у квалификације за Омладинску Лигу шампиона. 
 

Иако су изабраници Славољуба Ђорђевића и Марка Неђића током читаве сезоне успевали да демонстрирају супериорност у односу на друге екипе у Омладинској, односно Кадетској лиги Србији – титулу су освојили после 19 уместо 30 одиграних кола.

Омладинци Црвене звезде су после 19. кола били непоражени са 49 освојених бодова (уз гол разлику 57:10), што је за четири више од пратећег Бродарца и за 11 више од Партизана. Освајање титуле изабраника Славољуба Ђорђевића значи да ће црвено-бели бисери и наредне сезоне бити део елитног јуниорског такмичења, када ће покушати да надмаше феноменалан успех остварен ове сезоне када се ушло међу 16 најбољих омладинских екипа у Европи. 

Занимљиво је да су исти број бодова у 19. одиграних кола имали и кадети. Они су такође са 49 бодова били лидери на табели (уз гол разлику 73:16), а пратио их је Партизан са седам и Чукарички са 13 бодова мање. Тиме су и изабраници Марка Неђића, дечаци рођени 2003. године проглашени државним прваком у конкуренцији кадета.

Извор: ФКЦЗ, званични сајт

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама