Фудбал Фудбал/Најава утакмица

Станковић – Бићемо прави и у Инђији

У оквиру 23. кола Суперлиге Србије, Црвена звезда ће гостовати Инђији у среду од 14 часова. Наши фудбалери су везали седам узастопних првенствених тријумфа, а наставак серије потражиће у мечу са тимом који заузима 14. место на табели. Шеф стручног штаба Дејан Станковић истакао је да без обзира на густ распоред – Звезда увек има исти императив. 

– Имамо три меча у осам дана, али победе су најбољи лек за умор. Битно је да донесемо три бода кући. Инђија је коректна екипа које има своје циљеве, борбени су, али то нас не занима. Идемо да одиграмо добру утакмицу, победимо и полако и на миру спремамо дерби. Биће нешто другачији састав у односу на прва два меча, али код мене не постоје стартери. Био сам директан и јасан са играчима да свако пођеднако конкурише за тим и у датом тренутку играју најспремнији. Они који нису играли у претходне две недеље, такође морају и заслужују да имају минутажу и верујем да ће је искористити и бити прави. Имамо такав менталитет и не размишљам да другачије може да буде. Ми у сваку утакмицу улазимо као да је финале. Желим да играчи напредују заједно са мном и да као целина растемо, тако да не размишљамо о бодовној предности – јасан је био Станковић.

Појаснио је Станковић како бира стартну поставу за мечеве.

– Увек играју најспремнији. Мени требају играчи који могу да одговоре на захтеве утакмице и то је оно што гледам. Не бирам састав према противницима, већ гледам да имам компактност и равнотежу у екипи. Анализирамо противника, али не правимо тим према њему. Логично је да екипе које су слабије од нас стану у низак блок, али на нама је да изађемо високо. Друга лопта је најбитнија, то је оно што прави разлику у таквим мечевима.

Упркос томе што је Црвена звезда славила против Војводине (2:0) – Станковић није био у потпуности задовољан издањем свог тима.

– Били смо добри у првом полувремену. Контролисали утакмицу и практично су нам само у завршним тренуцима првог дела игре запретили. Ту немам шта да замерим, али засметао ми је однос после постигнутог гола и црвеног картона гостију. Стали смо, импровизовали и играли без ритма. То ме је извео из такта. Објаснио сам играчима да не треба да им “дајем медаље” за оно што добро раде, јер се то од њих очекује. То је оно што увежбавамо током недеље. Али не може да се деси да 25 хиљада људи дође на стадион да нас бодри, а да ми станемо. Имао сам претерану реакцију после утакмице, али сам рекао оно што мислим – искрен је био шеф струке нашег тима.

Извор: ФКЦЗ, званични сајт

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама