Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Нерешено против Инђије

Црвена звезда је у 23. колу Суперлиге Србије као гост ремизирала у Инђији 1:1 (1:0) и тако прекинула серију од седам узастопних победа. Гол за наш тим постигао је Ел Фарду Бен у 75. минуту.
 

Инђија – Црвена звезда 1:1 (1:0)

Стадион: Инђије.

Гледалаца: 3.500.

Судија: Новица Анђеловски (Качарево).

Стрелци: Красић у 36. за Инђију, Бен у 75. минуту за Црвену звезду.

Жути картони: Михајлов, Јовановић, Видић, Бастајић, Пуртић, Чермељ, Димитров, Прековић (Инђија), Панков (Црвена звезда).

Црвени картон: Чермељ (Инђија) у 85. минуту.

Инђија: Прековић, Цуцин, Михајлов, Јовановић, Видић, Чермељ, Пуртић, Томић (од 84. Милосављев), Бањац (од 63. Димитров), Красић, Бастајић (од 73. Јањић).

Резерве: Кнежевић, Димитров, М. Илић, Јањић, Павловић, Рајевац, Милосављев.

Црвена звезда: Борјан, Гобељић, Панков, Бабић, Родић, Петровић, Вулић (од 46. Гарсија), Бен, Николић, Гаврић (од 46. Павков), Вукановић.

Резерве: Поповић, Јовичић, Дегенек, Павков, Симић, Гарсија, Конатар.

Инђија је у меч ушла са појачаном одбраном, а наш тим по не баш идеалном терену и уз јак ветар није од старта могао да успостави игру какву жели. Имали су црвено-бели контролу лопте, али тешко су пробијали згуснуту одбрану домаћина. Ипак, пас Вељка Николића ка Жељку Гаврићу у шеснаестерцу био је добар али је наш крилни играч са десетак метара шутирао право у голмана Прековића. Вулић је у 12. минуту добро извео прекид, Вукановић је вратио на другој стативи лопту у средину али су одбрамбени играчи домаћина отклонили опасност. Нови добар центаршут Вулића из прекида у 18. минуту ишао је на други стативу одакле Радован Панков није успео да лопту спроведе у мрежу.

Фудбалери нашег тима нису успевали да наметну ни јачи ритам игре јер је домаћин фауловима прекидао сваки озбиљнији покушај, а ни да створе простор и прилику да шутем са дистанце угрозе гол домаћина. Покушао је Бен са 18 метара да затресе мрежу али је Прековић успео да одбрани његов ударац у 33. минуту. Инђија је из прве шансе дошла у вођство у 36. минуту. Неопрезни су били дефанзивци Црвене звезде, дозволили су Огњену Красићу да им се прикраде, уђе у празан простор, искористи добар пас Видића и савлада Борјана са осам метара. Домаћин је вођство бранио не бирајући средства (чак 23 фаулова), али наш тим из бројних прекида није успео да угрози њихов гол.

Реаговао је тренер Дејан Станковић на полувремену, на терен је послао Милана Павкова и Матеа Гарсију, појачао је максимално офанзиву. После фаула над Павковим, Бен је имао прилику из слободног ударца са 16 метара али је шутирао преко гола. Наш тим је заиграо агресивније него у првом делу, али је домаћин први имао велику прилику. Бастајић је шутирао са седам метара али је Борјан сјајно интервенисао у 60. минуту. Само два минута касније Марко Гобељић нашао се на шест метара сам испред голмана домаћина, покушао је да гурне лопту поред њега али је Прековић маестрално интервенисао. Играчи нашег тима постајали су временом нестрпљиви у жељи да што пре дођу до изједначења па су дугим лоптама на Павкова покушавали да дођу у прилику али је згуснута одбрана домаћина лако отклањала сваку опасност. Непрецизан из слободног ударца са 18 метара у 72. минуту био је и Вељко Николић. Успео је наш тим да изједначи у 75. минуту. Гобељић је одлично упутио приземни центаршут на петерац а Ел Фарду Бен је спретно десном ногом убацио лопту у мрежу. Наставио је наш тим да врши велики притисак, имала је Инђија среће у 78. минуту јер је после паса Бена, Видић испред Павкова спретно избио лопту са гол линије.

Чермељ је у 85. минуту зарадио други жути картон па је наш тим имао играча више. Ређали су се напади, корнери, а Срђан Бабић је имао сјајну шансу у 90. минуту. Са пет метара из два покушаја није успео да пребаци лопту преко гол линије спретног Прековића. Покушавали су Гобељић, Гарсија, на крају је остало 1:1. Следећи меч Црвена звезда игра у недељу 1. марта од 18 часова против Партизана на стадиону „Рајко Митић“.

Извор: ФКЦЗ, званични сајт

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама