Odbojka Odbojka/Izveštaji Odbojkašice SDCZ

Ubu pobeda na domaćem terenu

Ub je u 1. kolu BPŠ Mini lige na domaćem terenu savladao Crvenu zvezdu rezultatom 3:1 (25:17, 25:20, 21:25, 26:24).

Susret rivala za najviši plasman u Superligi Srbije je počeo ujednačeno, da bi iskusne Ubljanke na 9:6 počele da prave značajniju razliku. Na 14:7 za domaće, Vladisavljev je u napravio, svoju već standardnu, izmenu i u igru uveo Simićevu i Taubner umesto Ašonje i Đorđević. Prednost Ubljanki je i dalje rasla pa je na 20:12 trener Crvene zvezde na primačkoj poziciji izvršio novu zamenu i umesto Vidojevićeve uveo Cvetkovićevu. Kvalitetnijom igrom sa manje grešaka, domaće su na kraju ostvarile početnu prednost pobedom u prvom setu od 25:17.

U ranoj fazi drugog seta, pri vođstvu igračica Uba od 6:2, Vladisavljev je duplom izmenom pokušao da donese promenu u igri svoje ekipe. Ovo je izgleda pokrenulo devojke u crveno belim dresovima i uspele su da rezultat izjednače na 10:10. U ovom delu igre se istakla Milunovićeva poenima iz napada i jednim as servisom. Ubrzo su domaće igračice preokrenule rezultat u svoju korist i napravile veliku zalihu u poenima. Na 19:14 je Vladisavljev umesto Milunovićeve uveo Vidojevićevu, a na 22:16 je vratio Đorđević i Taubner u igru. Ubljanke i ovoga puta nisu ispustile prednost i set je završen rezultom 25:20.

Do polovine trećeg seta ekipa Uba je bila u stalnom vođstvu. Ali igračice Crvene zvezde su zaigrale angažovanije, što je rezultiralo njihovim vođstvom od 18:16. Vladisavljev je mešao karte i u ovm setu u pokušaju da pronađe dobitnu kombinaciju. Uspele su igračice Crvene zvezde požrtvovanom igrom da naprave preokret i osvoje ovaj set sa 25:17.

Četvrti set je doneo najveću rezultatsku neizvesnost. Iako su domaće igračice povele sa 10:4, naše devojke se nisu predavale i serijom od 6:0 su došle do izjednačenja. Do kraja seta se igralo na poen, da bi na kraju presudilo veće iskustvo Ubljanki koje su četvrti set dobile na razliku sa 26:24.

U drugom kolu Mini lige Crvena zvezda će gostovati ekipi Vizure.

UB – CRVENA ZVEZDA 3:1 (25:17, 25:20, 21:25, 26:24)

Ub, dvorana: „Ub“. Gledalaca: 250. Sudije: Jovan Jovanović i Branislav Jovančić.

UB: Đurđević (libero), Gligorić 15, Bjelić, Kutlešić 9, Lukić 3, Jelić, Mitrović 1, Vulin 16, Trivunović 13, Biberović 10, Bezarević, Živanović. Nisu igrale: Jakovljević (libero), Bjelić i Stojković. Trener: Marijana Boričić

CRVENA ZVEZDA: Taubner 15, Vidojević, Cvetković 9, Jeković 3, Simić, Milunović 14, Đorđević 6, Ašonja 5, Vučićević 4, Delić 7, Stepanović (libero). Nisu igrale: Adžić, Tasić i Stanković (libero). Trener: Aleksandar Vladisavljev

Izvor: OKCZ, zvanični sajt

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama