Hokej Hokej/Vesti

Roman Konkov Zvezdino pojačanje pred plej of

Hokejaški klub Crvena zvezda ima ozbiljne namere da i ove sezone osvoji regionalno takmičenje (IHL). Iako su porazom od Triglava u Beogradu (u prvoj utakmici) izgubili sve šanse da regularni deo prvenstva, pred plej of, završe na prvom mestu, u taboru crveno-belih i dalje veruju da i sa druge ili treće pozicije mogu na kraju do nove titule regionalnog prvaka.

Upravo to je bio razlog što su u taboru našeg šampiona doveli još jedno kvalitetno pojačanje iz Rusije. Naime, juče je za Crvenu zvezdu registrovan Roman Konkov, iskusni i vrsni (26 godina) napadač. Konkov je svoj debi u najjačoj ligi na svetu imao u sezoni 2011/12 (torpedo Nižnji Novgorod). Ukupno je u KHL-u nastupio 35 puta i postigao 1 gol uz 5 asistencija. U VHL-u je nastupao za Sarov, Neftjanik Almetijevski, Sokol Krasnojarsk i Buran Voronež. Sakupio je ukupno 273 nastupa, a postigao je 37 golova uz 48 asistencija.

Nesumnjivo da će trener Jovica Rus na raspolaganju imati odličnog igrača, a svoj debi Konkov će zabeležiti 22. februara u duelu protiv ekipe Mladosti u Beogradu.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama