Fudbal Fudbal/Najava utakmica

„Vučice“ dočekuju najbolju ekipu Hrvatske. Obezbeđen direktan prenos

Kucnuo je čas.

Pripreme ŽFK Crvena zvezda za prolećni deo sezone su okončane i u nedelju 16. februara sledi generalna proba pred nastavak prvenstva koji je zakazan za naredni vikend. Na teren sa veštačkom travom stadiona „Rajko Mitić“ stiže najtrofejnija ekipa Hrvatske i jesenji šampion ove zemlje ŽNK Osijek. Ekipa iz najvećeg slavonskog grada ove godine slavi 30 godina postojanja, a u svojim vitrinama već ima 40 trofeja. Osiječanke su 21. put bile šampionke Hrvatske, a 19. puta su podizale pehar namenjen pobedniku nacionalnog kupa. Kada je reč o evropskim takmičenjima ŽNK Osijek je 2011. i 2014. godine uspevao da se domogne šesnaestine finala UEFA Lige šampiona. U prethodoj sezoni 2018/19 ostale su bez šampionskog pehara nakoh 12 uzastopnih sezona u kojima su bile najbolje, pa im je samim tim primarni cilj da tokom aktuelnog šampionata pehar vrate iz Splita u svoj grad.

Crveno-bele „Vučice“ su tohom prethodne četiri i po nedelje priprema odigrale tri pripremna susreta. U prvoj utakmici remizirale su sa kombinovanom ekipom OFK Banata iz Vršca 2:2, a zatim su savladale lazarevačku Kolubaru 5:0 i ekipu ŽFK Heroj 8:0. Svi ti mečevi bili su sa ekipama koje su po kvalitetu daleko ispod nivoa našeg tima, pa će trener Slaviša Čula tek nakon susreta sa gošćama iz Osijeka moći da utvrdi trenutni nivo pripremljenosti ekipe sedam dana pred start šampionata.

Dueli ŽFK Crvena zvezda i ŽNK Osijek postali su uobičajeni u finišu priprema. Svakog leta naš klub gostuje u Slavoniji, dok Osiječanke uzvraćaju gostovanje pred start prolećnog dela prvenstva. Prethodnog februara duel dve ekipe okončan je bez pobednika rezultatom 2:2, da bi leta 2019. godine na terenu Športskog centra „Mačkamama“ domaće igračice ostvarile trijumf 3:1.

Portal „mojacrvenazvezda.net“ i ovoga puta biće uz crveno-bele „Vučice“ i to u nikada većem broju. Kao što je već rečeno susret se igra u nedelju 16. februara sa početkom od 14 časova, a svi vi koji niste u mogućnosti da uživo ispratite ovaj svakako zanimljiv meč to ćete moći da učinite na YouTube kanalu našeg portala. MCZ će i ovog puta direktno prenositi susret crveno-belih fudbalerki.

– Međunarodni prijateljski susret:
ŽFK Crvena zvezda (SRB) – ŽNK Osijek (HRV)
Stadion: Teren sa veštačkom travom stadiona „Rajko Mitić“
Datum: Nedelja, 16. februar
Početak: 14 časova
Prenos: YouTube kanal „Moja Crvena zvezda“

Izvor: mojacrvenazvezda.net

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama