Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Odlična Zvezda pobedila Ludogorec

Crvena zvezda je u najboljoj igri u doasadašnjem delu priprema golom Marka Gobeljića pobedila bugarskog šampiona Ludogorec (1:0), golom Marka Gobeljića u 28. minutu.

Crvene zvezda – Ludogorec 1:0 (1:0)

Teren: SC „Regnum“. Sudija: Nijazi Balčin (Turska). Gledalaca: 100. Strelci: Gobeljić u 28. minutu.

Crvena zvezda: Borjan, Gobeljić (od 65. Gajić), Degenek, Babić, Rodić (od 87. Konatar), Jovančić (od 65. Vulić), Petrović, Nikolić (od 75. Ivanić), Ben (od 65. Vukanović), Gavrić (od 65. Simić), Boaći (od 65. Pavkov).

Ludogorec: Iliev, Sisinjo, Manolev, Rafael, Terzijev, Bađi, Marselinjo, Kauli, Bakalov, Čibota, Svirčok.

Igrali su u drugom poluvremenu: Stojanov, Moci, Ikoko, Tavata, Abei, Đakov, Vanderson, Kešeru, Žorginjo.

Crvenu zvezdu je u najjačoj proveri sačekao iskusni bugarski Ludogorec, jedna odlična tehnička i brza ekipa i pravi reper dosadašnjeg rada. Srpski šampion je odigrao odličan meč, svakako najbolji do sada i to u svim elementima igre i zasluženo pobedio 1:0 (1:0).

Naš tim je igrao veoma koncentrisano, agresivno u defanzivi, tako da igrači Ludogoreca sem jedne polukontre Čibota nisu uputili nijedan udarac ka golu kapitena Milana Borjana u prvom poluvremenu! I organizacija napada našeg tima bila je sigurna, šteta što u početnih 20 minuta, u tri navrata Gobeljić sa desne i Gavrić sa leve strane nisu imali boji završni pas. Naš tim je izveo niz kornera, prekida, a udarac Degeneka išao je pravo u golmana Ilieva.

Jedsan od model kako bi Zvezda trebalo da dolazi do gola viđen je u 28. minutu. Gavrić je odigrao do Bena na levoj strani, on je uputio dobar, oštar centaršut, visok za Boaćija ali pravo do Marka Gobeljića. On je odigrao povratku za Veljka Nikoliča čiji je udarac golman Ivanov odbranio. Međutim, odbitak je zamenik kapitena Marko Gobeljič poslao u mrežu za zasluženo vođstvo nađeg tima koji je bio i organizovaniji i konkretniji. Bili su igrači Ludogoreca nervozni od početka meča, a često i grubi pa je prava sreća kako je Srđan Babić izbegao povredu odmah posle pogotka. Imao je Veljko Nikolič priliku iz slobodnog udarca sa 22-23 metra, međutim, šutirao je pravo u Ilieva.

 

Kad se sagleda kvalitet protivnika, koji je godinama učesnik grupne faze evropskih kupova, može se reći da je ovo bilo najkvalitetnije poluvreme našeg tima u dosadašnjem delu priprema. Bez obzira što se radi o pripremnom meču, nadigrati Ludogorec i ne dozvoliti mu da napravi nijednu priliku za 45 minuta dovoljno govori o dobroj partiji.

Ista postava nastavila je drugi deo meča u istom stilu i ritmu, dok je Ludogorec izvršio pet izmena. Mogla je Zvezda da povede već posle uvodnih pet minuta ali se Veljko Nikolić umesto duplog pasa sa Njegošem Petrovićem koji je bio u naletu odlučio za dribling, pa je odlična akcija završila neuspešno. Prvi šut ka golu Borjana uputio je Čibota u 56. minutu i iz slobodnog udarca pogodio je stativu. Sevnula je kontra našeg tima, a iskusni Moci je uspeo klizećim startom da spreči Boaćija da se upiše u strelce. Borjan je nedugo zatim neutralisao dva pokušaja Svirčoka u istoj akciji. Trener bugarskog šampiona je u vatru ubacio i najiskusnije igrače Vandersona, Đakova, Kešerua. Reagovao je Stanković i sa pet izmena osvežio ekipu od 65. minuta pa je naš tim ponovo uspostavio kontrolu. Ludogorec je bio najbliži izjednačenju u 78. minutu ali je Rodić izbacio loptu sa gol linije.

U finišu meča imao je tim Dejana Stankovića još nekoliko prilika. Prvo je Njegoš Petrović u 84. minutu sjajno šutirao sa distance, ali je golman Ludogoreca vrhovima prstiju tu loptu izbacio u korner. Samo minut kasnije, Pavkov je imao idealnu priliku iz penala, ali je čuvar mreže protivnika bio na visini zadatka i time spasio svoj tim ubedljivijeg poraza.

Izvor: FKCZ, zvanični sajt

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama