Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Одлична Звезда победила Лудогорец

Црвена звезда је у најбољој игри у доасадашњем делу припрема голом Марка Гобељића победила бугарског шампиона Лудогорец (1:0), голом Марка Гобељића у 28. минуту.

Црвене звезда – Лудогорец 1:0 (1:0)

Терен: СЦ „Регнум“. Судија: Нијази Балчин (Турска). Гледалаца: 100. Стрелци: Гобељић у 28. минуту.

Црвена звезда: Борјан, Гобељић (од 65. Гајић), Дегенек, Бабић, Родић (од 87. Конатар), Јованчић (од 65. Вулић), Петровић, Николић (од 75. Иванић), Бен (од 65. Вукановић), Гаврић (од 65. Симић), Боаћи (од 65. Павков).

Лудогорец: Илиев, Сисињо, Манолев, Рафаел, Терзијев, Бађи, Марселињо, Каули, Бакалов, Чибота, Свирчок.

Играли су у другом полувремену: Стојанов, Моци, Икоко, Тавата, Абеи, Ђаков, Вандерсон, Кешеру, Жоргињо.

Црвену звезду је у најјачој провери сачекао искусни бугарски Лудогорец, једна одлична техничка и брза екипа и прави репер досадашњег рада. Српски шампион је одиграо одличан меч, свакако најбољи до сада и то у свим елементима игре и заслужено победио 1:0 (1:0).

Наш тим је играо веома концентрисано, агресивно у дефанзиви, тако да играчи Лудогореца сем једне полуконтре Чибота нису упутили ниједан ударац ка голу капитена Милана Борјана у првом полувремену! И организација напада нашег тима била је сигурна, штета што у почетних 20 минута, у три наврата Гобељић са десне и Гаврић са леве стране нису имали боји завршни пас. Наш тим је извео низ корнера, прекида, а ударац Дегенека ишао је право у голмана Илиева.

Једсан од модел како би Звезда требало да долази до гола виђен је у 28. минуту. Гаврић је одиграо до Бена на левој страни, он је упутио добар, оштар центаршут, висок за Боаћија али право до Марка Гобељића. Он је одиграо повратку за Вељка Николича чији је ударац голман Иванов одбранио. Међутим, одбитак је заменик капитена Марко Гобељич послао у мрежу за заслужено вођство нађег тима који је био и организованији и конкретнији. Били су играчи Лудогореца нервозни од почетка меча, а често и груби па је права срећа како је Срђан Бабић избегао повреду одмах после поготка. Имао је Вељко Николич прилику из слободног ударца са 22-23 метра, међутим, шутирао је право у Илиева.

 

Кад се сагледа квалитет противника, који је годинама учесник групне фазе европских купова, може се рећи да је ово било најквалитетније полувреме нашег тима у досадашњем делу припрема. Без обзира што се ради о припремном мечу, надиграти Лудогорец и не дозволити му да направи ниједну прилику за 45 минута довољно говори о доброј партији.

Иста постава наставила је други део меча у истом стилу и ритму, док је Лудогорец извршио пет измена. Могла је Звезда да поведе већ после уводних пет минута али се Вељко Николић уместо дуплог паса са Његошем Петровићем који је био у налету одлучио за дриблинг, па је одлична акција завршила неуспешно. Први шут ка голу Борјана упутио је Чибота у 56. минуту и из слободног ударца погодио је стативу. Севнула је контра нашег тима, а искусни Моци је успео клизећим стартом да спречи Боаћија да се упише у стрелце. Борјан је недуго затим неутралисао два покушаја Свирчока у истој акцији. Тренер бугарског шампиона је у ватру убацио и најискусније играче Вандерсона, Ђакова, Кешеруа. Реаговао је Станковић и са пет измена освежио екипу од 65. минута па је наш тим поново успоставио контролу. Лудогорец је био најближи изједначењу у 78. минуту али је Родић избацио лопту са гол линије.

У финишу меча имао је тим Дејана Станковића још неколико прилика. Прво је Његош Петровић у 84. минуту сјајно шутирао са дистанце, али је голман Лудогореца врховима прстију ту лопту избацио у корнер. Само минут касније, Павков је имао идеалну прилику из пенала, али је чувар мреже противника био на висини задатка и тиме спасио свој тим убедљивијег пораза.

Извор: ФКЦЗ, званични сајт

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама